Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
09.09.2024 10:50:49
Deli članek:

Oskar Drobne se je predstavil kot trener Mure. Kdo so njegovi sodelavci, koliko je bilo kandidatov ...?

NŠ Mura

Nekdanji napadalec je na ravnici zavihal rokave.

Mura je začela novo poglavje z Oskarjem Drobnetom na vroči klopi. V ponedeljek dopoldne je opravil prvi trening s svojimi novimi varovanci, še pred tem je v Fazaneriji stopil pred sedmo silo. "Zelo sem zadovoljen, da so se v klubu spomnili name, ker je v Murski Soboti privilegij delati. Vemo, kaj pomeni ta stadion in v kako nogometno mesto sem prišel. Štejem si v čast, da sem postal trener Mure," je uvodoma povedal 49-letni strokovnjak.

Dogovor je bil hitro dosežen. "Zelo hitro. Dobil sem telefonski klic in srečali smo se na sestanku, na katerem smo našli skupne točke, skupne interese. Dogovor je bil res hitro sklenjen. Sem zelo, zelo motiviran. Prišel sem nadvse našpičen in komaj čakam, da začnemo delati," je pristavil nekdanji odlični napadalec, ki ambicij ne skriva in poudarja: "Cilji Mure so vedno visoki!"

Nov glavni trener ni edini premik v strokovnem vodstvu. "Matjaž Kek ml. ostaja pomočnik. Iščemo še enega in upam, da bomo to hitro rešili. Prihaja nov kondicijski trener, ob tem, da tudi Dean Novak ostaja v tej vlogi. Prav tako bo za vratarje še najprej skrbel Aleš Luk, v novem štabu ne bosta več sodelovala Gal Ribič in Boris Lainšček," je pojasnil generalni direktor Agron Šalja in o imenovanju naslednika Tončija Žlogarja dodal. "Na to nismo bili pripravljeni, tega si nismo želeli, toda po nekaj pogovorih smo prišli do spoznanja, da se v nekaterih pogledih razhajamo. Sreča je bila, da je bil Oskar prost. Dobro ga poznam. Tako iz igralskih časov, kot trenerja in vem, kakšen karakter je. Bil je ena od idej, ponujali so se nam tudi številni drugi kandidati, vendar smo prišli hitro do zaključka, da bi bil on najboljša izbira. Veseli me, da so tudi ljudje, ki so blizu kluba, v njem prepoznali strokovnjaka, ki bi bil primeren za nas. Veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti, prav tako kot tega, da si je Oskar močno želel priti v Muro. To je zelo pomembno."