Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.09.2024 14:15:54
Deli članek:

Konec dvomov, znano je, ali bo ljubljenec Green Dragonsov okrepil rivala iz Slovenije

Luka Vovk

Zdaj ni več nobenih dvomov o tem, kaj se dogaja s prestopom mladega slovenskega nogometaša.

Kot strela z jasnega je odjeknila novica, da so pogovori Celja in turškega prvoligaša Eyupsporja glede prestopa mladega slovenskega nogometaša Svita Sešlarja v zaključni fazi. O tem so poročali turški mediji, zdaj pa vse dvome razblinili Celjani.

"Nogometni klub Celje in turški prvoligaš Eyupspor sta sklenila dogovor o enoletni posoji Svita Sešlarja," so uvodoma zapisali na uradni spletni strani aktualnih slovenskih prvakov in nadaljevali: "22-letni napadalni vezist, ki je v preteklosti že nastopal za mlajše selekcije celjskega kluba, nato pa ga je pot preko Drave Ptuj, Krke in Olimpije, s katero je v sezoni 2022/23 osvojil dvojno krono, vodila v Eyupspor, se v knežje mesto seli na enoletno posojo.
Sešlar je v letošnji sezoni že vpisal dva nastopa v turški prvi ligi, proti Bodrumsporju pa vknjižil tudi asistenco. Skupno je za klub iz Istanbula zbral 25 nastopov v vseh tekmovanjih. Novim soigralcem se bo pridružil po opravljenih reprezentančnih obveznostih v izbrani vrsti Slovenije do 21 let, ki se bo v kvalifikacijah za EURO 2025 v petek pomerila s Francijo, v torek pa s Ciprom."