Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2024 09:09:47
Deli članek:

Olimpija po incidentu na derbiju udarila z vso silo in vložila pritožbo, tu je pojasnilo, ki razkriva vse

Grega Wernig

Olimpija se je zaradi dogajanja na večnem derbiju v Ljudskem vrtu obrnila na Nogometno zvezo Slovenije.

Prah okoli večnega derbija se še ni polegel. Tako Olimpija kot Maribor še čakata na kazni zaradi vedenja navijačev, hujša kazen pa bržkone čaka vijoličaste. V prvem polčasu je prišlo do resnega incidenta, ko so navijači Maribora v Raula Floruzca, ki je bil tik pred tem, da bi izvajal najstrožjo kazen, odvrgli predmet in ga tudi zadeli. Sodnik je prekinil tekmo in igralce poslal v garderobo, po slabe pol ure pa so se vrnili na zelenico in nadaljevali s tekmo. Floruczu je vratar Maribora Ažbe Jug obranil najstrožjo kazen, na koncu pa sta se večna tekmeca razšla z 1:1.

Dvoboj je zaradi tega incidenta močno odmeval, zdaj pa se je odločila ukrepati tudi Olimpija. V sporočilu za javnost so Ljubljančani razkrili, kakšen je naslednji korak.

"Po skrbni interni razpravi v vodstvu kluba smo se odločili, da se obrnemo na Nogometno zvezo Slovenije in vložimo uradno pritožbo zoper dogajanja na tekmi med NK Maribor in NK Olimpija. Odločitev smo sprejeli zaradi nesprejemljivega vedenja domače navijaške skupine, ki je večkrat obmetavala in napadala igralce Olimpije z različnimi predmeti.
Opozarjamo, da gre za namerno in zavestno povzročanje telesnih poškodb, kar bi lahko imelo še hujše posledice. Takšno nasilje nikakor ne sodi na stadione, saj ogroža tako varnost igralcev kot tudi športni duh same igre. Domača navijaška skupina je z zavestnim ponavljanjem teh dejanj storila hudo kršitev, kar jasno zahteva ustrezne sankcije v skladu s pravili NZS.
Po hudem incidentu iste navijaške skupine, v katerem so bili resno poškodovani igralci Mure, se je zadeva žal ponovila. Tokrat smo bili priča novemu napadu, ki bi lahko imel hude posledice za našega igralca Raula Florucza. Le sreči se lahko zahvalimo, da ni utrpel hujših poškodb.
Težko si predstavljamo, kakšno škodo bi lahko utrpela Olimpija, če bi v odločilnem tednu evropskih tekmovanj zaradi tega neetičnega in najverjetneje tudi kaznivega dejanja, izgubila ključnega igralca. Dejanja, kot so ta, nimajo mesta na nogometnih igriščih in so v popolnem nasprotju z vrednotami, ki jih šport predstavlja.
S pritožbo uveljavljamo svojo pravico in pričakujemo, da bo disciplinski sodnik odločno in pravično ukrepal proti odgovornim osebam. Ob tem želimo še posebej poudariti, da so bili napadi usmerjeni tudi proti sodnikom, kar je popolnoma nesprejemljivo in brez vsakršne možnosti opravičila.
Odločitev o nadaljnjih ukrepih sedaj prepuščamo NZS in njenemu disciplinskemu organu," je Olimpija zapisala na svoji spletni strani.