Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2024 06:10:22
Deli članek:

Jezni Riera po porazu v Murski Soboti ni skrival razočaranja: "Če bi lahko med polčasom..."

alesfevzer.com

Nogometaši Mure so zmagali še na tretji tekmi zapored, tokrat so z 1:0 padli še Celjani.

Za ekipo Celja je pestrih nekaj dni: vse skupaj se je začelo z odmevno trenersko menjavo, saj je tik pred odhodom v Bratislavo na povratno tkemo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov Damirja Krznarja zamenjal Albert Riera. Španec je po vrnitvi v knežje mesto doživel hud poraz: Slovan iz Bratislave je bil boljši s kar 5:0. V Celju so upali, da bodo na ta hud udarec pozabili z zmago v domačem prvenstvu, a se to ni zgodilo. Mura je z golom Marka Strajnarja prišla do zmage, Celjani pa niso unovčili terenske premoči. 

Po tekmi je pred mikrofone stopil tudi španski strateg. "V prvi vrsti moram čestitati Muri, toda zdaj se bom osredotočil na svojo ekipo. Vse smo naredili narobe - tako z žogo kot brez nje, tako pa ne moreš zmagati tekme," je uvodoma povedal razočarani Riera. Na vprašanje o tem, da je zaradi poškodbe glave zahteval šesto menjavo, ostalih pet je opravil že med polčasom, pa je podal zanimiv odgovor: "Najprej bi rad povedal, da če bi med polčasom lahko zamenjal 11 igralcev, bi  jih zamenjal. To sem ekipi povedal tudi v garderobi. Kar pa se je zgodilo z Nemaničem; ko pride do udarca v glavo, potem sem mislil, da bi lahko opravil dodatno menjavo, a izkazalo se je, da udarec ni bil v glavo, temveč v nos." 

Premora za Celjane ne bo veliko, saj že zelo kmalu prihajajo nove preizkušnje: že v četrtek jih čaka 3. krog kvalifikacij za ligo Europa. "Moramo se 'resetirati', to sem povedal tudi fantom po tekmi. To moramo narediti skupaj, čas pa je, da vsi sprejmemo svoj del odgovornosti. Tudi brez žoge mora vsak igralec vedeti, kaj je njegova naloga. Tokrat ni bilo enega, ki bi se tega držal," je še povedal Riera.