Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.08.2024 09:19:22
Deli članek:

Riera prevzel Celje in takoj napovedal ogromno čistko: noro, koliko nogometašev naj bi zapustilo klub

Profimedia

Albert Riera prevzel Celje in takoj napovedal, da bo drastično zmanjšal število nogometašev.

Pred dnevi je v Celju močno odmevala menjava na trenerski klopi, ko je tik pred odhodom ekipe v Bratislavo vodenje spet prevzel Albert Riera, ki je na klopi nasledil Damirja Krznarja. Mnoge je ta poteza Celja močno presenetila, prav tako tudi Špančeva vrnitev v knežje mesto glede na to, da je prej vodil klub v francoski ligi. 

Ena od prvih potez nekdanjega igralca Liverpoola pa bo očitno drastično krčenje kadra. To je bilo jasno že, ko je vodil Olimpijo in Celje, ko ni maral delati in trenirati s (pre)velikim številom nogometašev: "Sprašujete me o okrepitvah, a veste, da imamo preveč nogometašev. Nemogoče je trenirati z 32 igralci. Prišel sem domov, to je moja hiša, ki jo želim urediti po svoje. Hitro bom sprejel odločitve. Imamo deficit na bočnih položajih, na nekaterih drugih pozicijah pa imamo preveč igralcev, recimo na krilu jih imamo sedem. Čaka me veliko dela, vsi vidijo samo rezultat in igrišče, a zadaj je zahteven proces. Spomnim se, lani je bilo v Celju 27 igralcev, kar je preveč. Hitro sem moral sprejeti odločitve, ki so težke, a to je moja naloga. Zdaj je igralcev 32. Vem, kako rešiti situacijo in vem, kdo bo ostal in kdo odšel. Vsakemu igralcu sem vse odkrito povedal sam, tega niso izvedeli od nikogar drugega. To je bila moja naloga, to je moja odločitev."

Nenavadno novinarsko konferenco sta oba glavna akterja zaključila z mislijo, da bodo zadeve super, ker so vsi na isti valovni dolžini, Riera se je pošalil, da mora predsedniku najti nekaj nalog, da mu ne bo dolgčas – najprej zmanjšanje kadra, potem pa še okrepitev na deficitarnih položajih –, prvi mož celjskega prvoligaša pa je s kislim nasmeškom v mislih verjetno že začel razmišljati o vsem skupaj.