© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
26.07.2024 22:09:18
Deli članek:

Drama v Lendavi! Nafta iz izgubljenega položaja v šestih minutah do popolnega preobrata

alesfevzer.com

Gostitelji v zanimivi končnici dvakrat zadeli za ves izkupiček.

Lendavski stadion je bil prvič po 17. maju 2012 spet prizorišče prvoligaške tekme, prvi gostje po Domžalah so bili njihovi sosedi iz Radomelj. Vrnitev Nafte med elito v mestu pod vznožjem vinogradov sicer ni izzvalo ravno evforičnega ozračja, ampak domača premiera po nekaj več kot 12 letih je na tribune vendarle privabila dokaj spodobno število gledalcev.

Privrženci naftašev po prvem polčasu nikakor niso mogli biti zadovoljni. Modra zasedba je bila neprepoznavna, anemična in pravzaprav so bili gostitelji lahko po prvem delu bolj zadovoljni od tekmecev, čeprav so varovanci Darjana Slavica na odmor odšli z minimalno prednostjo. A ta bi bila lahko tudi višja. Gostje so namreč takoj po uvodnem žvižgu Denisa Šabanagića vajeti prevzeli v svoje noge ter v 12. minuti unovčili prevlado. Barnabas Moses je na levi strani kazenskega prostora našel Roka Štormana, ki je podal pred vrata, kjer je bil na pravem mestu Matej Malenšek.

Tudi po zaostanku so bili domačini prisiljeni v obrambno držo. Kar precej so trpeli, Radomljani so še nekajkrat zapretili in močno je dišalo po povišanju njihove prednosti, ampak Lendavčani so se nekako izvlekli. V trenutkih, ko so stopili višje in bili agresivnejši, je bilo resda opazno, da imajo Radomljani s takšnim pristopom nemalo preglavic, toda to so bili zgolj prebliski, fantje Jozsefa Bozsika s takšno podobo niso uspeli vztrajati dalj časa.

alesfevzer.com

V nadaljevaje so naftaši krenili nekoliko bolj odločno, vendar jim igra še naprej ni stekla. Manjkalo je sproščenosti, kar je privedlo do prevelikega števila tehničnih napak in tudi napačnih odločitev. Radomljani niso bili več tako prepričljivi, kot v prvem delu, temu primerno je bilo dogajanje na zelenici. Dvoboj niti po naključju ni ponujal presežkov. Kvečjemu nasprotno, zaznamovala ga je skromnost, v 75. minuti pa je le dobil dodatni zagon. Z izenačenjem! Szabolcs Szalay je na robu kazenskega prostora lepo zaposlil Milana Klausza, adut s klopi pa je z natančnim strelom poskrbel za zanimivo končnico. Tribune so oživele, kmalu so še bolj, saj je gostiteljem uspel popoln preobrat. Szabolcs Szalay se je znova izkazal s podajo. Luki Božičkoviću je omogočil, da se je na levi strani kazenskega prostora znašel iz oči v oči z Emilom Velićem, žogo je spravil mimo njega, v mrežo pa jo je iz bližine potisnil Milan Klauzs. Lendavski junak, ki je z vstopom v igro v zgolj šestih minutah vse postavil na glavo. V končnici so si Radomljani kakopak prizadevali, da bi se izognili porazu, a namena niso dosegli.

Nafta se je veselila prvega vsega izkupička med elito po 19. novembru 2011, ko je bila v Velenju s 4:2 uspešnejša od Rudarja, zadnja domača zmaga je še dva tedna starejša, orožje so takrat položili Domžalčani.

Nafta – Radomlje 2:1 (0:1)

Lendava – Športni park. 1000 gledalcev. Glavni sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana).

Strelca: 0:1 Malenšek (12), 1:1 Klausz (75), 2:1 Klausz (81).

NAFTA: Mauricio, Pirtovšek, Dragoner, Dumančić, Marinič (od 64. Tojčić), Božičković, Hrka, Brkić (od 73. Kalnoki-Kis), Szalay, Kljun (od 46. Georgievski), Kadrić (od 64. Klausz). Trener: Jozsef Bozsik.

RADOMLJE: Velić, Mamić (od 86. Cukon), Korun, Dobrovoljc, Vukasović, Moses (od 82. Stanković), Gnjatić, Davidović (od 82. Bilić), Štorman (od 70. Pogačar), Malenšek (od 70. Gajzler), Kukovec. Trener: Darjan Slavic.

Rumeni kartoni: Brkić (22), Mauricio (90), Tojčić (91).

Rdeči kartoni: -

Robert Balantič
Drugi krog državnega prvenstva sta odprla Nafta in Kalcer Radomlje.