© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.07.2024 06:37:26
Deli članek:

"Imam ogromen glavobol!" Celjani pred drugim krogom kvalifikacij za ligo prvakov z velikimi težavami

alesfevzer.com

Nogometaše Celja bodo danes doma ob 20.15 odigrali prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij proti slovaškemu prvaku Slovanu iz Bratislave. Če bi Celjani izločili Slovake, bi si že zagotovili šest tekem v jesenskem skupinskem delu enega izmed evropskih tekmovanj.

Celjani bodo na stadionu Z'dežele poskušali presenetiti moštvo, ki podobno kot oni slovi po napadalni igri. Slovenski prvaki se z ekipo iz Bratislave ne bodo smeli spustiti v brezglavo napadanje, temveč bodo morali napade gostov onemogočati predvsem s čvrsto igro na sredini igrišča. Slovenski prvaki iz lanske sezone bodo morali biti pozorni predvsem na trojko David Strelec, Vladimir Weiss in Robert Mak, ki so s svojo hitrostjo in gibanjem po igrišču nevarni za vsakega tekmeca.

Trener grofov Damir Krznar pa je potarnal, da ima precejšnje težave s sestavo začetne enajsterice, čeprav ima na voljo skorajda vse svoje nogometaše. A enega skoraj gotovo ne bo imel. Edinega, za katerega nima pravšnje zamenjave. "Imam en velik glavobol. Lahko povem odkrito, Mark Zabukovnik je pod velikim vprašajem. Začutil je bolečino v adduktorju, tako da se bo naša zdravniška služba tik pred tekmo odločila, ali bo sploh v kadru za tekmo," je na medijskem terminu pred tekmo dejal hrvaški strokovnjak in na vprašanje, kdo bo začel namesto Zabukovnika, dodal: "To so lahko realne težave. Naredili smo dva načrta, dve možnosti in reagirali bomo v skladu z zmožnostmi." Ker je po naših informacijah bolj ali manj jasno, da Zabukovnika nocoj ne bo na zelenici stadiona Z'dežele, bo moral Krznar izbrati eno od dveh omenjenih možnosti. Najverjetneje se bo Slovana lotil z 'lahko konjenico' v zvezni vrsti in bo tam deloval trojec Luka Bobičanec – Tamar Svetlin – Jošt Pišek.