© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.07.2024 20:20:14
Deli članek:

Našli so ga! Olimpija je pripeljala španskega branilca, ki naj bi... (foto)

Martin Metelko

Kot so obljubili, so v Ljubljani v ekipo pripeljali osrednjega branilca, ki jim je manjkal.

Odločili so se za 23-letnega Španca, ki je nazadnje igral za Tarazono v tretji španski ligi. Manuel Pedreño je sicer začel v Murcii, potem pa se je selil po nižjeligaških španskih klubih. Olimpija je tako podpisala pogodbo z osrednjim branilcem, zdaj pa iščejo samo še pravega napadalca. Vsaj tako je govoril Goran Boromisa, športni direktor kluba. Ali bo Španec res prava okrepitev z ljubljanski klub, ki si po napovedih novega trenerja Victorja Sancheza želi slovenske dvojen krone? Sicer pa je bil prihod igralca iz dežele evropskih prvakov pričakovan, saj je novi trener Španec in zagotovo najbolje pozna to okolje.

"Prvič sem se podal na tuje in moram priznati, da ni enostavno. Prihajam v povsem novo okolje, ljudje govorijo drugačen jezik, toda prvi vtis je kljub vsemu izjemen. Včeraj sem si takoj po prihodu v Ljubljano ogledal središče mesta in bil nad njim navdušen. Zelo mi je všeč utrip mesta," je dejal Pedreno. "Pred nami je pomembna sezona, a verjamem, da smo lahko uspešni. Olimpija predstavlja velik izziv. Klub je navajen zmagovati in pri tem bi rad pomagal novim soigralcem tudi v prihodnje. Želim si, da bomo uspešni na vseh področjih. S tem pa seveda lahko privabimo na tekme večje število gledalcev," je dodal nogometaš, ki je podpisal pogodbo do poletja 2026 z možnostjo podaljšanja.
Pedreno je sicer tretji poletni novinec v zasedbi Victorja Sancheza. Pred njim sta zeleno-beli dres oblekla Thalisson in Benjika Caciel.