Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
05.07.2024 10:58:47
Deli članek:

Bo Žan Karničnik končal dopust in pomagal Celju v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov? Zdaj je vse jasno!

Luka Vovk

Slovenski reprezentant na krajšem oddihu.

Lovro Štubljar, Amandas Kučys, Matija Kavčič, Jahnoah Markelo in Ivan Brnić so dobili družbo, seznamu celjskih okrepitev se je pridružil 31-letni hrvaški branilec Slavko Bralić. Takšen scenarij je pričakovan. Izkušeni hrvaški branilec je med grofi že nekaj časa, v četrtkovem večeru pa je njegov prihod dobil še uradni pridih. Pogodbo je podpisal do 30. junija 2026 in močno okrepil konkurenco za položaj osrednjih branilcev, za katerega se bodo potegovali še David Zec, Damjan Vuklišević in Klemen Nemanič.

Gre za preverjenega igralca, ki je nazadnje branil barve Osijeka, za katerega je sicer igral v dveh obdobjih. Prvič v sezonah 2013/14 in 2014/15, ko je prišel iz matičnega Solina. Sledil je prestop v Široki Brijeg, za katerega je nastopal tri leta ter se v sezoni 2016/17 veselil pokalnega naslova Bosne in Hercegovine. Po letu dni v Azerbajdžanu (Nefči) in Grčiji (Larisa) se je znova vrnil bližje domu in podpisal za Vojvodino. V Srbiji se je drugič v karieri veselili pokalne lovorike, za rdeče-bele je odigral 44 tekem. V juliju 2021 se je vrnil v Osijek in nadaljeval z zbiranjem nastopov, ob vmesni posoji v Gorico jih je zbral 100. Slavonci so si prizadevali, da bi ga po izteku pogodbe zadržali v svojih vrstah, a namena niso dosegli, prav tako kot ga ni Vojvodina, ki ga je želela vrniti v svoje vrste. Srbski mediji so poročali, da so mu Novosadčani ponujali 200 tisoč evrov na sezono, a je raje izbral Celje, kjer naj bi prav tako zaslužil toliko – toda očitno je pretehtal izziv kvalifikacij za ligo prvakov.
Ta bo na vrsti zelo kmalu. Že prihodnjo sredo, ko se bodo grofi v Talinu na prvi tekmi 1. kvalifikacijskega kroga pomerili s Floro. Prednost Estoncev je vsekakor ta, da so v tekmovalnem ritmu, sinoči so tekmeci Celja doživeli boleč udarec. V ligaškem in mestnem derbiju so morali priznati premoč Levadii, ki je slavila z 1:0. Ne dvomimo, da so dvoboj spremljali tudi Damir Krznar in njegovi sodelavci ter ga bodo v teh dneh še do podrobnosti razčlenili, da sredi prihodnjega tedna ne bi doživeli kakšnega neprijetnega presenečenja.
Vse od vrnitve slovenske izbrane vrste z evropskega prvenstva v Nemčiji pa v zraku visi vprašanje, ali bo slovenskim šampionom za tako zelo želeno napredovanje v naslednji krog pomagal tudi Žan Karničnik. Tega, ali bo prihodnjo sredo v estonski prestolnici igral, z gotovostjo ne moremo trditi, zato pa ni nikakršnega dvoma, da bo med kandidati za nastop, saj se bo soigralcem znova pridružil že na nedeljskem večernem treningu.
Po igrah, ki jih je kazal na Euru, so mnogi sicer upravičeno prepričani, da Korošec v pričakovanju donosnega prestopa odšteva zadnje dneve v knežjem mestu. Kot smo že pisali, so nekateri ruski mediji poročali, da naj bi si ga v svojih vrstah želelo nekaj tamkajšnjih prvoligašev, a Genadij Golubin tega ni mogel potrditi. "Uradno nihče ni navezal stika z nami, lahko pa, da zanimanje res obstaja. Žan Karničnik je kakovosten nogometaš, ki lahko okrepi vsako ekipo," je pojasnil športni direktor Celja in razkril, da so do zdaj največ zanimanja pokazali klubi iz nemške bundeslige.