dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko-horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

rb
rb
6 19.06.2024 13:25:33

Kdo prihaja v Celje - napadalec za 17 milijonov evrov ali nekdanji veliki hrvaški up?

Martin Metelko
Prvaki še naprej iščejo okrepitve.

Celjski navijači in tudi slovenska nogometna javnost še naprej nestrpno pričakujejo okrepitve, ki jih bo imel Damir Krznar na voljo v prihodnji sezoni. Kljub nekoliko drugačnim napovedim je za zdaj edina nova moč obetavni vratar Lovro Štubljar, a grofi bodo zelo kmalu predstavili naslednjo novo moč. Potem ko je padel v vodo poskus 'snubitve' Erika Janže, se bo v knežje mesto preselil Matija Kavčič, za katerim je odlična sezona pri Bravu. Ker mu je s Šiškarji potekla pogodba, bo prišel brez odškodnine.

Še naprej pa največ zanimanja vzbuja iskanje napadalca in po naših informacijah obstaja verjetnost, da bi nov obraz v slačilnici utegnil postati nekdanji veliki hrvaški up Stipe Perica. Nase je kot najstnik opozoril v dresu Zadra, nato se je preselil v nizozemsko NAC Bredo in od tam v Udinese v italijansko seie A. V Vidmu je ostal štiri sezone, naslednja postaja je bil Frosinone, nato turška Kasimpasa, angleški Watford, izraelski Maccabi Tel Aviv, v zadnjih dveh letih pa je danes 28-letni in 192 centimetrov visok nogometaš branil barve belgijskega Standarda iz Liegea. Po prihodu je bil nenehno v tekmovalnem ritmu, v pretekli sezoni je igral bolj malo. Zbral je zgolj osem ligaških nastopov, na igrišču je preživel skromnih 98 minut in se ni vpisal med strelce.

stipe perica pm
Profimedia

A to še ni vse, dobili smo namig, da bi Valeriju Kolotilu vendarle lahko uspela velikopotezna okrepitev. Celjani so se po teh navedbah lotili projekta, v kateri je v glavni vlogi nekdanji čudežni deček nizozemskega nogometa Myron Boadu. Na veliko sceno je prišel v dresu AZ Alkmaarja in pred tremi leti ob odškodnini 17 milijonov evrov prestopil v Monaco, toda v kneževini se je razvoj danes 23-letnega napadalca malce zaustavil. Oziroma se ni razvijal, kot so strokovnjaki predvidevali. Posebej po prvi sezoni v ligue 1, zato je v pretekli s statusom posojenega igralca znova igral v domovini. Branil je barve Twenteja, kjer si prav tako ni izboril mesta v udarni enajsterici. Zbral je 11 nastopov, le dvakrat je zaigral od prve minute, med strelce se je vpisal trikrat. Bi bilo lahko Celje pravšnji poligon za ponovno vrnitev med žive? Čeprav se slovenski prvaki lahko pohvalijo, da imajo za slovenske razmere zelo veliko denarja, ga vendarle nimajo dovolj, da bi si lahko privoščili igralca, ki ga Monaco, s katerim ima še dveletno pogodbo, plačuje tri milijone evrov na sezono, ampak … Gotovo ni nepomembno spoznanje, da francoskega prvoligaša 'obvladuje' Dimitrij Ribolovljev, in morda bo »ruska naveza« našla rešitev, ki bi omogočila sklenitev posla, po katerem bi 181 centimetrov visok napadalec, ki ima tudi ganski potni list, s statusom posojenega igralca zaigral za grofe.

boadu pm
Profimedia

Članki iz rubrike