asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
26 10.06.2024 12:11:11

Pred začetkom priprav slabe novice za Maribor: huda poškodba in kar pol leta prisilnega počitka

Grega Wernig
Nogometaši Maribora so začeli s treningi in pripravami na novo sezono.

Oddiha je konec, Ante Šimundža in njegovi varovanci so se lotili projekta 2024/25. Sinoči so se zbrali na tradicionalni večerji pred začetkom priprav, danes ob 10. uri so opravili prvi trening in popoldne še drugega. Časa za stopnjevanje forme ni na pretek, že 11. julija je na sporedu prva tekma prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa.

Po predvidenem načrtu se je zbralo 27 igralcev. Novih obrazov za zdaj ni, priprave začenjajo Jug, Bergsen, Pridgar, Milec, Žinič, Šoštarič Karič, Vidmar, Uskoković, Sikošek, Strajnar, Bilać, Vrhovec, J. Repas, Ž. Repas, Lorber, Dizdarević, Laušić, Soudani, Čuk, Bourles, Božić, Feta, Barišić, Grlić, Jakupović, Beugre in Kolar. V primerjavi z ekipo, ki je zaključila prejšnjo sezono, so se po izteku pogodb od Ljudskega vrta poslovili Aleks Pihler, Nemanja Mitrović, Itsuki Urata in Marko Zalokar, Ishaq Rafiu je odšel po predčasni prekinitvi sodelovanja. Od prvega dne bosta zraven tudi 17-letna upa iz nogometne šole, Niko Grlić in Max Alexander Bilač, zaradi reprezentančnih obveznosti manjkata Josip Iličić in Pijus Širvys. So pa iz mariborskega tabora sporočili, da se je huje poškodoval mladi Tine Čuk, ki bo moral zaradi poškodbe kolena počivati vsaj pol leta. "Tine Čuk se je žal poškodoval in mora zdaj to obdobje, ko bo imel več časa, izkoristiti, da zadeve čim bolje analizira in se vrne še boljši," je na novinarski konferenci povedal Šimundža. 

Uvodni del treningov bo potekal pod Kalvarijo, 17. junija sledi selitev v tradicionalno pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah.

Značke: maribor, tine-čuk

Članki iz rubrike