medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

kate, kraljeva-družina, karel-iii Svet24.si

Foto: Navihani trenutki najmlajših članov ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

ku
ku
0 27.05.2024 11:03:24

Trener Olimpije po zmagi ostro udaril po vodstvu kluba: "Moti me to, da so bili ..."

alesfevzer.com
Trener Olimpije Zoran Martić je po drugi zmagi v finalu povedal marsikaj zanimivega.

Košarkarji Olimpije so na drugi tekmi še drugič premagali ekipo domžalskega Kansai Heliosa z 80:73 (23:22, 47:38, 60:57). S tem so le še zmago oddaljeni od 21. naslova državnih prvakov, kljub temu pa je bilo v taboru Ljubljančanov nekaj grenkega priokusa. Med drugim je trener Zoran Martić nekaj kritičnih besed namenil vodstvu kluba. "Domžalčani so dobra strelska ekipa, igrajo sproščeno in igrajo praktično s petimi nizkimi igralci, kar je za nas v določenih trenutkih precejšen problem, tokrat še toliko večji, ker nismo nič zadeli od daleč. Kljub vsemu smo bili večji del tekme v prednosti in na koncu zasluženo zmagali," je dejal. Olimpija je povedla za 11 točk tik pred koncem prvega polčasa, pa prednost v nadaljevanju precej hitro zapravila. "Saj smo zmagali. Lani je bilo obratno, če se spomnite, pa je bila ekipa verjetno v boljšem stanju kot letos. Preobrati z 20 točkami razlike v eno ali drugo stran niso nič takega, to zame ni presenečenje. Dejstvo je, da imamo svoje slabosti, ki jih kažemo že od prvega dne sezone. To ni nobena skrivnost. Sam se moram boriti s tem, kar imam," je odgovoril Martić.

Potem je sledil najbolj zanimiv del druženja z novinarji. Najprej je dobil vprašanje, ali je zadovoljen z energijo, ki jo vlagajo igralci, ali bi pri kom pričakoval večji vložek. "Nikoli v svoji karieri nisem javno kritiziral svojih igralcev. Ne morem delati tega, potem pa priti na trening in pričakovati, da bodo nekaj dali od sebe. Jaz te ekipe nisem sestavljal, zaradi takih ali drugačnih razlogov nisem pripeljal niti enega igralca. Z njimi se borim, dokler traja sezona." In zdi se, da komaj čaka njen konec. "Zdi se mi, da nekateri še bolj od mene," se je (grenko) zasmejal. "V tem klubu sem skupaj delal več kot 10 let. Bil sem zraven, ko smo bili v Lozani, v Rimu in ko je bil klub tik pred tem, da se ugasne. Sam nisem tukaj zaradi denarja, ampak zato, ker mi ni vseeno. To sezono bomo oddelali najbolje, kar v tem trenutku lahko, pa naj traja tri tekme, pet ali pa 15."

Zanimalo nas je še, ali ga kaj moti, da je vodstvo kluba dalo prednost zaključnemu turnirju evrolige pred finalom državnega prvenstva. "Da," je bil njegov kratek odgovor. Ki pa je povedal vse.

Članki iz rubrike