sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

žl
žl
10 06.05.2024 11:39:59

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: Olimpija pred derbijem ostala brez trenerja!

Luka Vovk

Za Olimpijo je bilo leto 2023 zgodovinsko; zeleno-beli so si pod taktirko Alberta Riere najprej podredili konkurenco na slovenskih nogometnih zelenicah in osvojili dvojno krono. To odskočno desko je ljubljanski klub izkoristil tudi v poletnih mesecih, ko si je zagotovil krstno evropsko jesen.

Pričakovanja pred začetkom nove sezone so bila upravičeno visoka, a je že dalj časa jasno, da jih zeleno-beli v tej sezoni ne bodo izpolnili. Olimpija je v zadnjih tednih ostala brez možnosti, da v letošnji sezoni osvoji lovoriko.

Zmaji so svoje navijače znova razočarali tudi v nedeljo, ko jim z igralcem več (Ivan Šarić je bil izključen že v 4. minuti tekme) ni uspelo premagati Mure.

Kot smo poročali včeraj, je ta rezultat sodu izbil dno. Uprava kluba se je dva kroga pred koncem prvenstva odločila ukrepati, prva 'žrtev' pa je postal Zoran Zeljković.

Strateg Olimpije je med vrsticami po tekmi tudi sam dal vedeti, da pomembne poteze vodstva Olimpije pričakuje že v tem tednu, današnje sestankovanje v zmajevem gnezdu pa je pripeljalo do neizbežnega.

Po naših informacijah je Zeljković tudi dokončno nekdanji strateg zeleno-belih, z njim se poslavljata tudi pomočnik Džengis Čavušević in trener vratarjev Benjamin Levak. Kot smo izvedeli, bodo zadnji pogovori o odpravnini za omenjeno trojico stekli v četrtek.

Kdo bo Olimpijo vodil na zadnjih dveh tekmah sezone? Vodstvo kluba trajne rešitve skoraj zagotovo ne bo ustoličila čez noč; kot vse kaže bo vsaj začasno taktirko članske ekipe prevzel vodja mladinskega pogona Boštjan Miklič. Bo 'šok terapija' zadostovala za drugačno podobo v Ljudskem vrtu, kjer bo prihodnjo soboto odigran zadnji večni derbi sezone?

Ob vseh spremembah nogometaši Olimpije po nedeljski tekmi 'uživajo' celo v dveh prostih dneh.

TUDI URADNO
Naše informacije je v ponedeljkovem popoldnevu uradno potrdil tudi ljubljanski klub.  "Z današnjim dnem mesto glavnega trenerja NK Olimpija Ljubljana po prekinitvi sodelovanja zapušča Zoran Zeljković. Odhajata tudi dosedanji pomočnik Džengis Čavušević in trener vratarjev Benjamin Levak," so zapisali na klubski strani Olimpije

Članki iz rubrike