Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
1 27.04.2024 22:22:16

Vijoličati so se igrali in dobili po prstih! To je neuspeh za četo Anteja Šimundže...

Grega Wernig
Maribor je v Domžale prišel z nizom 11 tekem brez poraza in bil v vlogi favorita proti ekipi Mateja Podlogarja, ki pa si je samozavest dvignila s slavjem v Celju v prejšnjem krogu.

Domžale - Maribor 1:1 (0:1)
Domžale - Športni park, sodniki: Šabanagić, Mežnar, Kužnik.
Strelca: 0:1 Jakupović (38.), 1:1 Klemenčič (79.).
Domžale: Štubljar, Mutavčić (od 63. Dovžan Karahodžić), Klemenčič, Nwankwo, Offenbacher, Đapo, Markuš, Šturm (od 84. Bobarić), Topalović (od 90+3. Krupić), Krstovski (od 63. Tolić), Stuparević (od 90+3. Hmura).
Maribor: Jug, Širvys, Pihler, Šoštarič Karič, Milec, Lorber (od 80. Ž. Repas), J. Repas, Soudani, Iličić, Božić (od 72. Barišić), Jakupović (od 80. Beugre).
Rumeni kartoni: Nwankwo, Offenbacher, Šturm; Iličić, Ž. Repas.
Rdeči karton: /.

Tretjeuvrščeni Štajerci so v prvem polčasu upravičili vlogo favorita, dosegli so sicer zgolj zadetek, lahko pa bi jih precej več.
V drugem pa so številne neizkoriščene priložnosti gostov kaznovali domači z izenačujočim zadetkom ter osvojili točko, ki jim je tudi teoretično zagotovila obstanek v ligi.

Maribor, ki je od standardnih nogometašev pogrešal poškodovanega Lana Vidmarja, je prvi na tekmi resneje zagrozil, s prostega strla je v 15. minuti za malenkost zgrešil Josip Iličić.



V 23. minuti so vse odločnejši gosti znova zagrozili, ko je z 20 metrov močno pod prečko meril Hila Soudani, Lovro Štubljar pa je žogo odbil čez gol. Slabih pet minut pozneje je v kazenskem prostoru z volejem poskusil še prvi strelec lige Arnel Jakupović, spet je bil na mestu Štubljar.

Domžalčani, ki med drugimi niso mogli računati na v zadnjem času "vročega" Jošta Piška, niso resno ogrozili Ažbeta Juga, je moral pa v 34. minuti spet posredovati Štubljar po novem strelu Jakupovića v kazenskem prostoru.

Jakupović pa je svoj 17. gol sezone dosegel v 38. minuti, ko je s strelom z glavo unovčil podajo Jana Repasa z desne strani za zasluženo vodstvo vijoličnih. V 42. minuti bi Jakupović lahko dosegel nov zadetek, vendar je iz bližine zgrešil s strelom z glavo. Tik pred koncem polčasa pa je zadel še Soudani, a bil v prepovedanem položaju.

V drugem polčasu je najprej Jug v 53. minuti moral posredovati po poskusu Danijela Šturma, v 61. pa je na drugi strani s 13 metrov meril Marko Božić, znova pa je bil na mestu Štubljar. V 67. minuti je Soudani zapravil novo priložnost za goste, v 73. in 74. pa še Iličić.

Po vseh zapravljenih gostujočih akcijah pa so v 79. minuti po kotu Domžalčani izenačili, ko je z glavo po podaji Luke Topalovića zadel Tilen Klemenčič. Pijus Širvys je kmalu zatem spet zapravil mariborsko akcijo z malce premalo natančnim strelom z glavo, zgrešil je znova tudi Iličić, tako da je ostalo pri delitvi plena.

Domžale bodo v 34. krogu v soboto gostovale v Kopru, Maribor pa bo gostil Celje.

Članki iz rubrike