IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
3 17.04.2024 11:03:40

Strateg Olimpije odgovarja Mariborčanom: Da si zaslužijo več od tretjega mesta? Na koncu si tam ...

Martin Metelko

Odkar sedi na klopi Olimpije, je moral Zoran Zeljković premoč nasprotniku priznati štirikrat. Na njegovo žalost so bile to boleče zaušnice. Prvi poraz je vknjižil na famoznem gostovanju na Ferskih otokih, ko je bil s 3:0 boljši Klaksvik, precej manj presenetljiv in zaskrbljujoč je bil domači poraz proti francoskemu Lillu, sledil je decembrski kolaps v uvodnem delu večnega derbija v Ljudskem vrtu, nazadnje pa je krvnik Olimpije v pokalu postal še 'njegov' Koper.

»Dejstvo je, da je vedno težje igrati proti nasprotniku, ki premore več kakovosti. Po drugi strani pa moramo priznati, da smo imeli določene težave ravno na tekmah, ki bi jih preprosto morali zmagati. Priložnosti, ko bi morali tekmo odločiti, so pogosto ostale neizkoriščene. Vseeno mislim, da je naša podoba boljša, kot je bila, in da bomo tudi na tem derbiju pokazali več kot na zadnjih tekmah. Vedno si želimo biti mi tisti, ki narekujemo ritem. Seveda se tukaj vedno veliko vpraša tudi nasprotnika, pričakujem organiziran Maribor. Z novim trenerjem so naredili velik napredek, imajo kakovost, a tudi ob vsem tem moramo ostati osredotočeni nase,« je prepričan ljubljanski strateg.



Olimpija pred Mariborom v tem trenutku drži sedem točk prednosti, zadnji večni derbi sezone bo sredi maja gostil Ljudski vrt. Spomnimo; drugo mesto prinaša vozovnico v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo, tretjeuvrščeni bo evropsko poletje predvidoma začel že v prvem. V zmajevem gnezdu pred teoretično potrditvijo kljub vsemu ne predajajo državne krone.

»Za zdaj razmišljamo samo o tem, da lahko teoretično še vedno ujamemo Celje, in ne bomo se predali, dokler obstaja upanje. Naš cilj je, da smo najboljši vsaj v tem drugem delu prvenstva, in naredili bomo vse, da bo tako. Lestvica na koncu nikoli ne laže, točka, dve gor ali dol – na koncu si tam, kjer si zaslužiš biti,« je zaključil Zeljković in dodal, da se zato (vsaj za zdaj) ne more strinjati z oceno Marka Božića, da si Maribor zasluži več od tretjega mesta. Velik del odgovora bo nocoj ponudila ljubljanska zelenica.

Članki iz rubrike