IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
12 14.04.2024 22:23:47

Florucz torpediral rumeno podmornico

alesfevzer.com
Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).

* Športni park, sodniki: Bubek, Kovačič, Mikača.
* Strelci: 0:1 Florucz (53.), 0:2 Florucz (59.), 0:3 Bristrić (85.), 1:3 Stuparević (90.).
* Domžale: Štubljar, Nwankwo, Klemenčič, Offenbacher (od 74. Đapo), Hodžić, Husmani (od 62. Topalović), Markuš, Kolobarić (od 62. Šturm), Perc (od 62. Krstovski), Pišek (od 86. Krupić), Stuparević.
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe (od 63. Silva), Muhamedbegović, Ratnik, Lasickas, Elšnik (od 63. Fadida), Agba, Posavec, Brest (od 55. Ne. Motika), Florucz (od 77. Pinto), Durdov (od 63. Bristrić).
* Rumeni kartoni: Stuparević; Elšnik, Florucz, Agba.
* Rdeči karton: Agba (84.).

Olimpija je na prejšnjih šestih tekmah kar štirikrat remizirala ter s tem pustila vodilnemu Celju, da je ohranilo zajetno prednost, tretjeuvrščenemu Mariboru pa približanje na lestvici. Toda izbranci Zorana Zeljkovića, za katerega so v klubu zanikali, da se je znašel na majajočem stolčku, so ostali neporaženi v spomladanskem delu, danes v Domžalah pa so prišli do nove zmage, katere junak je bil Raul Florucz z dvema zadetkoma.

Olimpija je pri 60 točkah, ob tekmi manj ima 12 točk zaostanka za Celjem, sedem pa prednosti pred Mariborčani, ki imajo prav tako še (medsebojno) tekmo v dobrem. Domžale so sedme.


Olimpija je začela odločneje, hitro izpeljala nekaj obetavnih akcij, med drugim je Ivan Posavec po treh minutah z glavo žogo za malo poslal čez gol. Počasi so se opogumili tudi gostitelji, ki so prišli tudi do nekaj udarcev iz kota, a brez posebne nevarnosti za Matevža Vidovška.

Ljubljančani, ki so pogrešali kaznovanega Agustina Doffa, so imeli novo priložnost po novi podaji Davida Sueleheja z leve strani v 28. minuti, vendar je bil tudi Raul Florucz premalo natančen. Do konca polčasa, v katerem je bila terenska pobuda na strani gostov, domači pa so čakali protinapade, ni bilo več resnih priložnosti, tako da sta se ekipi na odmor odpravili z 0:0.

Je pa v 53. minuti Olimpija povedla. Florucz je najprej podal z desne strani, domači je niso izbili, do nje je spet prišel Olimpijin napadalec in jo poslal v mrežo za svoj osmi gol sezone. Takoj zatem so imeli svojo priložnost tudi Domžalčani, a so akcijo končali z nenatančnim strelom.

Zato pa je v 59. minuti spet udaril Florucz, ta je z desne strani potegnil proti sredini in s približno 18 metrov ugnal Lovra Štubljarja. Pozneje sta pri gostih poskusila tudi Nemanja Motika in Admir Bristrić, oba sta bila nenatančna, prvi pa je bil preveč sebičen v 76. minuti v protinapadu, ko je sam zaključil akcijo, čeprav je imel kar nekaj soigralcev odkritih.

V 84. minuti je Peter Agba dobil drugi rumeni karton, a to ni vplivalo na razplet, saj je Bristrić le malce zatem povišal prednost na 3:0, ko je zadel malce z leve strani kazenskega prostora. V 90. je Filip Stuparević le kozmetično popravil izid, ko je zadel s prostega strela z desne strani, žogo je po tleh poslal po diagonali v mrežo.

Domžale bodo v 3. krogu v nedeljo gostovale v Celju, Olimpija pa bo dan prej gostila Aluminij. Tako Domžalčane kot Ljubljančane pa med tednom čakata še zaostali tekmi, prvi se bodo v četrtek v 25. krogu merili s Koprom, drugi pa v sredo v 26. krogu z Mariborom.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike