IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 14.04.2024 19:51:03

Tudi v Fazaneriji brez zmagovalca

Mura : Koper
Aleš Cipot
Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

* Stadion Fazanerija, sodniki: Jerič, Brezar, Jamnik.
* Strelca: 1:0 Maroša (45+2.), 1:1 Nkada (50./11 m).
* Mura: Mihelak, Pucko (od 74. Ščernjavič), Sadriu, Maruško, Kous, Nuhanović, Tripi, Antolin (od 64. Proleta), Kiziridis (od 64. Čakš), Šarić (od 64. Turudija), Maroša.
* Koper: Koprivec, Pavlović (od 46. Bručić), Palčič (od 67. Jelenič), Prce, Čustović (od 46. Pabai), Sidibe, Ankrah, Vešner Tičić (od 64. Omladič), Ruedl (od 46. Sule), Tomek, Nkada.
* Rumeni kartoni: Maruško, Nuhanović, Maroša, Kous; Tomek.
* Rdeči karton: Kous (86.).

V Fazaneriji sta se merila kluba, ki sta se v zadnjem mesecu merila trikrat. V prvenstvu je bil nazadnje boljši Koper, v pokalu Mura, tokrat pa se je tekma tako kot jeseni v Murski Soboti končala brez zmagovalca. Ekipi sta na relativno varnem petem in šestem mestu na lestvici.

Uvod tekme ni prinesel posebnega razburjenja, v 22. minuti so domači zaporedoma poskusili s streloma, vendar je najprej posredoval Jan Koprivec, drugi poskus pa je zletel čez prečko.

Svoj trenutek je imel tudi Koper, v 28. minuti je Timothe Nkada prodrl z desne strani skozi neodločno domačo obrambo, vendar na koncu zgrešil cilj, kar pa je bil celo edini poskus gostov v prvih 45 minutah.


V 37. minuti je na drugem koncu igrišča po levi strani v kazenski prostor Kopra prodrl Aleksandros Kiziridis in zapravil najlepšo priložnost dotlej, ko je zadel vratnico.

Je pa soboška zasedba zasluženo povedla v drugi minuti dodatka prvega polčasa, po podaji z desne strani je z glavo zadel Amadej Maroša.

Koprčani so imeli kmalu po začetku drugega polčasa na voljo najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Matic Maruško s prekrškom nad Luko Vešnerjem Tičićem, z bele pike je bil v 50. minuti natančen Nkada.

Na začetku 60. minute je bil Koper spet nevaren, na koncu je Wisdom Sule s peto žogo poslal malo mimo vrat, Fran Tomek pa je malce zatem sprožil od daleč, Klemen Mihelak je bil na mestu.

V 80. minuti je Sule zadel vratnico, potem ko je bil sam pred vratarjem Mihelakom, nekaj trenutkov pozneje pa je iz bližine z glavo zgrešil Nik Omladič.

Mura se je znašla v še slabšem položaju v 86. minuti, ko je Žiga Kous zaradi udarca s komolcem moral predčasno z zelenice, vendar Primorcem ni uspelo unovčiti številčne prednosti.

Mura bo v 32. krogu v soboto gostovala pri Radomljah, Koper pa bo dan pozneje gostil Bravo. Koprčane v četrtek čaka še zaostala tekma 25. kroga v gosteh proti Domžalam.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike