IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

žl
žl
3 11.04.2024 21:19:21

Olimpija zanj želi dva do tri milijone! Na njegova vrata resno trka tudi klub iz ene najmočnejših lig!

alesfevzer.com
Pri Olimpiji so si z novo pogodbo, ki jo je konec februarja podpisal Marcel Ratnik, v prvi vrsti zagotovili dobro izhodišče za trenutek, ko bodo na vrata zmajevega gnezda potrkali snubci, ki jih bo težko zavrniti. Po naših informacijah v tem trenutku trkata dva. Že dalj časa so nanj pozorni številni klubi, v tem trenutku pa so zanj najbolj resno ogreti v Franciji in Švici.

Da nogometni strokovnjaki v Švici visoko cenijo mladega Prekmurca, je pred časom namignil že Mednarodni nogometni observatorij CIES. Ena zadnjih raziskav švicarskega observatorija se je ukvarjala z oceno tržne vrednosti nogometašev v 66 najpomembnejših ligah zunaj konkurence petih najmočnejših lig na svetu. Na vrh lestvice najbolj vrednih posameznikov na slovenskih zelenicah so postavili prav Ratnika in njegovo tržno vrednost ocenili na 3,5 milijona evrov. Povsem pri vrhu je tudi po oceni Transfermarkta, ki njegovo vrednost ocenjuje na 1,3 milijona evrov, za odtenek višja pa je ocena vrednosti Timija Maxa Elšnika (1,5 milijona evrov).

Kaj pa v praksi? Po naših informacijah so v zmajevem gnezdu mlademu osrednjemu branilcu po podpisu nove pogodbe pripeli ceno, ki se nahaja med drugim in tretjim milijonom. Toliko bo moral odšteti klub, ki bo želel v svoje vrste pripeljati 20-letnega nogometaša Olimpije. Imel je snubce s severa Evrope, zanimiv je bil tudi za nizozemski in poljski nogometni trg, zainteresirani so bili tudi Italijani, zdaj pa o tem koraku po naših zanesljivih informacijah resno razmišljajo snovalci kadrovske politike pri švicarskem Young Boysu.


Šestnajstkratni švicarski prvaki, ki proti novemu naslovu drvijo tudi v tej sezoni, so v zmajevo gnezdo že poslali uradno povpraševanje. Morebitno sodelovanje bi najbrž naletelo na odobravanje tudi pri navijačih obeh klubov. Spomnimo; najzvestejši podporniki Young Boysa so prijateljsko povezani z navijači zeleno-belih, ob lanski osvojitvi državnega naslova pa je tribuno stadiona v Bernu krasil celo transparent s sporočilom v slovenščini: »Čestitamo za naslov prvaka.«

Pod Vieiro?
Drugi zainteresirani klub prihaja iz sredine lestvice francoskega državnega prvenstva. Strasbourg se po 28 odigranih krogih nahaja na 12. mestu razpredelnice ligue 1 in je razmeroma varen pred bojem za obstanek. Pod taktirko Patricka Vieire blestita in se razvijata dva mlada osrednja branilca, ki – enako kot Ratnik – s svojo zrelostjo vzbujata pozornost večjih klubov. Za 21-letnega Abakarja Syllo je Strasbourg lansko poletje porušil klubski rekord in za odškodnino Bruggeju odštel kar 20 milijonov evrov. Ogromno obeta tudi pol leta mlajši Ismael Doukure, ki se je v začetku leta 2022 ob francosko-nemško mejo preselil iz Valenciennesa. Francozi tako iščejo novo okrepitev v osrčju obrambe, že na zadnji tekmi Olimpije pa so Ratnika v živo spremljali tudi ogledniki Strasbourga.
Ob vsem tem poteza, ki jo je na zadnjih dveh tekmah v osrčju obrambe opravil Zoran Zeljković, le še pridobi na pomembnosti. Marko Ristić je vknjižil svoje prve minute v članskem prvoligaškem nogometu, ob Ratniku (kljub štirim prejetim zadetkom) odigral dve solidni partiji in z natančno dolgo podajo odigral tudi pomembno vlogo v akciji za zmagoviti zadetek zeleno-belih v Rogaški Slatini. Tudi njemu se – kot Ratniku pred njim – obeta izjemno hiter skok v velike čevlje.

Članki iz rubrike