IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 06.04.2024 19:48:21

Spodrsljaj Kopra

MPA
Nogometaši Kalcerja Radomelj in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Kalcer Radomlje - Koper 1:1 (0:0)

* Športni park Domžale, sodniki: Vinčić, Kovačič, Flajšman.
* Strelca: 0:1 Nkada (75./11 m), 1:1 Dobrovoljc (90+1.).
* Radomlje: Velić, Posavac (od 70. Hrvoj), Ševelj, Dobrovoljc, Marković, Gnjatić (od 58. Korun), N'Landu (od 70. Krolo), Barnabas, Malenšek (od 64. Vokić), Šošić, Kukovec (od 64. Da Cruz).
* Koper: Koprivec, Bručić, Palčič, Sidibe, Pabai, Lauš, Ankrah, Tomek (od 68. Omladič), Ruedl (od 46. Jelenič), Nkada, Osuji (od 68. Sule).
* Rumeni kartoni: Kukovec, Da Cruz, Vokić; Tomek, Ankrah.
* Rdeči karton: /.

Obračun v Domžalah, kjer igrajo svoje domače tekme Radomljani, je bil pomemben predvsem zanje. V želji po boljših izidih v boju za obstanek so pred dnevi tudi prekinili sodelovanje z Oliverjem Bogatinovom, ki pa je danes vodil tekmeca iz Kopra, kjer je zamenjal Aleksandra Radosavljevića.

Mlinarji pa so tokrat igrali pod vodstvom Luke Žinka in se po zaslugi zadetka v sodniškem dodatku veselili točke. Kljub tej ostajajo na zadnjem mestu, Koper pa je precej trdno v sredini lestvice.

Po mirnem uvodu tekme so v 11. minuti prvi malce resneje zagrozili Radomljani, vendar je Nino Kukovec žogo z glavo poslal čez gol. Nevarnejši je bil Bede Osuji v 20. minuti, ko je iz bližine poskusil z glavo, a tudi on zgrešil cilj.

Madžid Šošić je v 29. minuti poskusil s prostega strela, vendar Jan Koprivec ni imel težkega dela, le nekaj sekund pozneje pa je Darly N'Landu poskusil z 18 metrov, a je zadel vratnico, tudi ob rahlem Koprivčevem posredovanju.

V uvodu drugega polčasa je Matej Malenšek zadel prečko, a je imel ob tem strelu/podaji Koprivec bolj ali manj vse pod nadzorom. Nadaljevanje je bilo spet mirnejše, kar zadeva nevarne akcije, stratega pa sta z menjavami poskusila doseči želeno.

V 73. minuti so se želje začele izpolnjevati Kopru, ko je Slavko Vinčić pokazal na belo piko, ko je Timothe Nkada z volejem v roko zadel Vicka Ševlja. Prav Nkada je nato izvedel enajstmetrovko in bil pri tem uspešen.

Radomljanom tudi po prejetem golu ni uspelo posebej ogroziti tekmečevega vratarja, čeprav so v zadnjih minutah pritisnili in pošiljali številne podaje v kazenski prostor, a te praviloma niso našle pravega naslovnika.

V 91. pa ga ena vendarle je. Dejan Vokić je z desne strani izvedel prosti strel, Gaber Dobrovoljc pa je z glavo zadel za končnih 1:1.

Radomlje bodo v 30. krogu v sredo gostovale pri Olimpiji, Koper pa bo dan pozneje gostil Aluminij.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike