nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 13.03.2024 18:58:39

Rogaška nadaljuje uspešen niz

Luka Vovk
Nogometaši Rogaške so v 26. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

Aluminij - Rogaška 0:1 (0:0)
* Stadion v športnem parku Kidričevo, gledalcev 500, sodniki: Borošak, Perger, Lahovič.
* Strelec: 0:1 Kurež (76.).
* Aluminij: L. Jovanović, Jovan, Martić, Šubarić, Kosi, Pišek, Brkljača (od 68. Bilji), Susso (od 79. Tanyi), S. Jovanović (od 46. Jagić), Kljun (od 68. Krapuhin), Matić (od 79. Maružin).
* Rogaška: Mulalić, Pirtovšek, Vujčić, Flis, Kambič, Lovrić, Korošec, Majcen (od 57. Kitek), Kregar (od 84. Diyabi), Kurež (od 77. Satchwell), Mijić.
* Rumeni kartoni: Martić, Jovan, Krapuhin; Korošec, Kurež, Mijić.
* Rdeč karton: /.

Nogometaši Rogaške nadaljujejo uspešen niz. Na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah so še petič ostali neporaženi, v Kidričevem so zabeležili četrto zmago, s katero so splezali na osmo mesto prvenstvene razpredelnice. Na njej so prehiteli prav Aluminij, ki ima isto število točk, a za odtenek slabšo razliko med danimi in prejetimi goli.

Rogačani, ki so si zmago zaslužili, saj so bili boljši tudi v vseh pomembnejših statističnih elementih, so uspešnejši tudi v medsebojnih tekmah sezone, na gostovanju so Aluminij premagali drugič (Aluminij je zmagal v Rogaški Slatini).


Prvi polčas je minil brez izrazite priložnosti. Rogaška je bila agresivnejša, domačim kradla žoge že na njihovi polovici, a je bila v napadalnih akcijah "nekonkretna", manjkala je zadnja podaja. Njeni igralci so nekajkrat prišli v kazenski prostor tekmeca, a se zapletali oziroma izbirali napačne odločitve. Prvi strel na tekmi je šele v 21. minuti sprožil Oliver Kregar, toda njegov poskus ni predstavljal večje nevarnosti za domačega vratarja Lana Jovanovića, ki je dobil žogo v naročje.

Aluminij se je nekoliko prebudil šele ob koncu prvega polčasa. V 37. minuti je po prostem strelu z glavo poskušal Mario Šubarić, še najlepšo priložnost prvega dela pa je zapravil Gašper Jovan, ki mu je v 40. minuti strel blokiral Nikša Vujčić.

Gosti so tudi v drugem delu prevzeli pobudo, več poskušali s streli, ki pa vsaj v uvodu niso našli poti do mreže. So pa v 55. minuti ponudili priložnost napadalcu Aluminija Gambijcu Bambi Sussu, ki je slabo streljal, še slabše je le nekaj trenutkov pozneje svojo strelsko znanje predstavil njegov soigralec Tom Kljun.

V 73. minuti je bila blizu vodstva Rogaška. Patrik Mijić se je nepričakovano z desne strani odločil za strel, Jovanović ni najbolj posrečeno posredoval, žogo odbil, a je v mrežo ni uspelo poslati ne Kregarju ne Alenu Korošcu.

Zato pa so bili gosti bolj zadovoljni dobri dve minuti pozneje. Po protinapadu je Korošec z leve strani poslal lepo podajo na drugo vratnico, kjer je Galu Kurežu ni bilo težko potisniti v mrežo.

Do konca tekme bi gosti lahko še povišali vodstvo, imeli so nekaj priložnosti, edino pravo za domače pa je zamudil Jovan.

Aluminij bo v naslednjem krogu gostoval pri Domžalah, Rogaška bo gostila Muro.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike