Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
1 02.03.2024 02:11:08

Pred derbijem: kdo ima boljšo ekipo - Olimpija ali Celje? Številke razkrivajo in šokirajo ...

Luka Vovk
Obračun Olimpije in Celja bo v več pogledih tlakoval razplet letošnje sezone v prvi ligi Telemach.

Celjani so po nekaj spodrsljajih izgubili status premočno vodilnih. Ljubljančani so se jim s serijo treh zaporednih zmag približali na sedem točk. V primeru današnje domače zmage bi se razlika še dodatno skrčila - na vsega štiri točke. Po tem krogu bo na voljo še 36 točk.

Čeprav v strokovnih krogih prevladuje mnenje, da imajo Celjani v tem trenutku izdatno močnejše moštvo v primerjavi s konkurenco v slovenskem prostoru, tržna vrednost po podatkih spletne strani Transfermarkt tega ne potrjuje. Z najvišjo vrednostjo igralskega kadra se namreč ponašajo v Stožicah. Olimpija je vredna 12,500.000 evrov, Celjani pa le 9,800.000. Ali v povprečju: nogometaš Olimpije je vreden 431 tisočakov, nogometaš Celja pa 350.000 evrov.

Ko gre za posameznike v ligi, prva štiri mesta zasedajo člani zmajev. Najdražji nogometaš v PLT je tako Timi Max Elšnik, Transfermarkt ga ocenjuje na poldrugi milijon. Sledi Marcel Ratnik, ki je prav pred derbijem podaljšal pogodbo z Olimpijo, vreden je 1,300.000 evrov. Tudi tretjeuvrščeni, Matevž Vidovšek (1,2 mio), ki okreva po poškodbi, je v teh dneh okrepil zvestobo Ljubljančanom. Novinec Antonio Marin, ki je takoj po prihodu v Ljubljano utrpel težjo poškodbo, ima tržno vrednost okrogel milijon. Med deseterico, v kateri so trije Celjani (David Zec, Žan Karničnik in Luka Menalo) je še en nogometaš Olimpije - Nemanja Motika.

Zanimivo: na obeh jesenskih medsebojnih tekmah so slavili gostje. Ob koncu avgusta v Ljubljani so Celjani zmagali s 4:2, na začetku novembra pa je Olimpija vrnila udarec in bila v knežjem mestu boljša z 1:0.

Celjane po gostovanju v Ljubljani čaka štajerski derbi, doma z Mariborom, in gostovanje v Kopru. Olimpija bo prihodnji konec tedna gostovala v Murski Soboti, večni derbi, ki bi sledil, pa je zaradi obnove zelenice v Stožicah preložen na 17. april.

olimpija celje grafika


Več ozadja derbija in podrobnosti iz obeh taborov si lahko preberete v današnji izdaji tiskane Ekipe SN, ki je na voljo tudi v Trafiki24.

Značke: olimpija, celje, derbi

Članki iz rubrike