© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.02.2024 17:58:22
Deli članek:

Viole poslale sporočilo Murašem (foto)

Ekipa

Navijaška skupina Viole je poslala sporočilo Murašem.

V Sloveniji še vedno odmeva nedeljski izgred v Murski Soboti. Nedeljsko tekmo 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom so prekinili zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja mariborskih navijačev na in ob igrišče. Neznanec je ob igrišče med tekmo vrgel eksplozivno telo in poškodoval sedem ljudi, med njimi je zdravniško pomoč poiskalo pet nogometašev, kondicijski trener Mure ter pobiralec žog, ki so bili najbližje mestu eksplozije. Sodnik je tekmo najprej prekinil, nato pa odpovedal. O njeni usodi in kaznih za vse vpletene bo odločal disciplinski sodnik NZS.

Dogodek so enotno obsodili tako v NZS in OKS kot v obeh klubih. NZS je ob poudarku ničelne tolerance ob takšnih izgredih dodala še, da bo treba potegniti ločnico med navijaštvom in huliganstvom ter to področje tudi urediti sistemsko in celovito.

Zdaj so se ne svoj način oglasile tudi Viole. Na tekmi z ljubljanskim Bravom so na tribunah Ljudskega vrta razvili transparent na katerem je pisalo "Muraši, hitro okrevanje!"