Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zvone-čadež Necenzurirano

Inšpektorji odkrili serijo nepravilnosti v ...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

jan oblak olga danilovic Ekipa24.si

Takšnega ga ne poznamo! Jana Oblaka so 'ujeli' ...

Več seksa, boljši možgani! Odkrito.si

Ženske, ki veliko seksajo ...

viole Ekipa24.si

Kako se pretepa ultras Maribora? Tukaj je posnetek...

nu
nu
1 12.02.2024 12:29:04

Visoka zmaga?! Sploh ne! Trenerja Maribora razveselila ekipa in njen odziv: Všeč mi je, da je ...

Andrej Petelinšek / Večer
Trener Maribora po takšni visoki zmagi ni skrival zadovoljstva.

Maribor je spomladanski del Prve lige Telemach odprl na silovit način. Vijoličasti so goste s Kidričevega odpravili s kar 7:0, za spletno stran Maribora pa je spregovoril trener Ante Šimundža.

"Ob visoki zmagi je najpomembnejše spoznanje, da so fantje vstopili v tekmo s popolno zbranostjo. Vsi, ki so bili v začetni enajsterici in preostali, ki so dobili priložnost pozneje, ali so ostali na klopi, so imeli medsebojno podporo. Želja po dokazovanju, tekmovalnosti je bila močno izražena. Fantje so lahko ponosni nase, na prikazano, a se morajo zavedati, da je to le ena tekma, ki je prinesla tri točke," je uvodoma dejal Šimundža.Maribor je imel igralca več od 8. minute naprej, ko je bil izključen gostujoči branilec Gašper Jovan. "Marsikdaj se zgodi, da ekipa zmaga tudi z igralcem manj. Nerad zdaj po razpletu govorim o tem, toda ne glede na izključitev smo bili na tako visoki ravni, da bi najbrž zmagali tudi med bojem na 11 na 11. Kar me veseli, je, da smo prisilili tekmeca v rdeči karton, ni se zgodil po naključju. Fantje so storili vse, da bi prišli v situacijo, kjer si želimo biti, so vztrajali. Tudi ob številčni prednosti so nato nadaljevali v istem slogu, čeprav je bil tekmec zgoščen in posledica tega je zaslužena zmaga," je pojasnil Šimundža, ki ni skrival zadovoljstva nad ekipo kot celoto.

"Všeč mi je, da je Jakupović zabil tri gole in tudi asistiral. Da je Iličić zadel in asistiral, da je Vrhovec imel dve asistenci, da je Soudani želel podajati, da ni bilo egoizma... Želja po doseganju zadetkov je bila enakovredna želji po zmagi, asistiranju, ekipnem uspehu in to je zame zelo pomembno spoznanje. Lagal bi, če bi rekel, da sem pričakoval tako visoko zmago. Pričakoval sem pa željo po dokazovanju, tekmovalno miselnost, DNK NK Maribor in vse to smo dobili. Spoznanje, da smo zabili sedemkrat, omogoča zadovoljstvo, ne smemo pa biti in nismo evforični. Vsaka zmaga, razumljivo, krepi samozavest. Če so bili fantje tako razigrani, a hkrati tudi zelo disciplinirani v fazi obrambe, je za nadaljevanje sezone pozitivno izhodišče," je zaključil štajerski strateg.

Značke: šimundža, maribor

Članki iz rubrike