podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
1 29.01.2024 09:25:13

Uh, kako ostro! Rudonja nad športnega direktorja Olimpije, slednji vrača udarec: Naj si kupi kako srajco, da bo ...

Martin Metelko
S snovalcem kadrovske politike v zmajevem gnezdu smo se pogovarjali o zimskih pripravah, o zvezdniški okrepitvi Antoniu Marinu, o odpisanih nogometaših, z ljubljencem kluba Musafo Nukićem in prvim strelcem lige Ruijem Pedrom na čelu. Pa tudi o nekdanjem športnem direktorju Olimpije Mladenu Rudonji, ki je z zadnjim medijskim nastopom dodobra razbesnel Gorana Boromiso. Slednji mu ni ostal dolžan.

Njegov telefon smo zavrteli v soboto popoldne. Med obema tekmama, ki so ju zmaji odigrali v tistem dnevu. Obračun z Novim Pazarjem je bil že za zmaji, dvoboj s češkim prvoligašem Banik Ostrava jih je še čakal. Pogovor s športnim direktorjem zmajev smo začeli z vprašanjem o tem, kako je zadovoljen z do zdaj opravljenim med zimskimi pripravami. »Napredek je zagotovo viden. V trenažnem procesu, v trenerjevih zamislih. Na tekmah smo proti Debrecenu pokazali res veliko, proti Ludogorcu, za katerega vemo, kaj pomeni v evropskem nogometu, je bilo na trenutke zelo zanimivo. Proti Novemu Pazarju smo odigrali 2:2, zdaj pa nas čaka še ena popoldanska tekma (končala se je z zmago Banika iz Ostrave s 3:2 op. p.). Dela se dobro, naporno. Zadovoljni smo s smerjo, v katero gremo, in s podobo Olimpije v spomladanskem delu sezone,« je zadovoljno razlagal Goran Boromisa. Nadvse zadovoljen je tudi z Antoniem Marinom, ki ga je Olimpija iz zagrebškega Dinama v zmajevo gnezdo pripeljala v zimskem prestopnem roku.

Seveda nas je zanimala tudi vroča tema v povezavi z nekdanjim športnim direktorjem zmajev Mladenom Rudonjo. Slednji je za Planet nogomet vnovič poudaril, da je Matevž Vidovšek uspel kljub temu, da Goran Boromisa kot trener vratarjev ni verjel vanj. Hkrati je »Turbo Rudi« Boromiso obtožil, da je slabo opravljal svojo nalogo trenerja čuvajev mreže, češ da je na treninge hodil z »air maxicami«. »Ne vem, kako to, da te miši prihajajo iz svojih lukenj, in zakaj iščejo medijsko pozornost. Ne vem, kje sploh začeti, saj imam res veliko za povedati. Vse skupaj sem pojasnil že pred kakšnima dvema letoma, toda očitno mora človek nekatere stvari ponoviti,« je za tiskano izdajo Ekipe SN začel Boromisa in v nadaljevanju razkril, kaj se je v resnici dogajalo.



Ni mogel niti mimo obtožb o supergah. »'Air maxice' so zelo udobne superge, ki jih gospod verjetno sploh ne pozna. Druga stvar pa je, da ko trener vratarjev ali njegov pomočnik vratarjem nekaj pojasnjuje, se to imenuje 'coaching'. Glede na to, koliko časa imaš kot trener, je 'coaching' pomembna stvar v današnjem nogometu. Toda on tega seveda ne more razumeti, ker je zadnjič kako čtivo prebral v osnovni šoli. Kar zadeva njegov slog oblačenja, bi mu svetoval, naj kot športni direktor vendarle nekaj denarja vloži v oblačila, da bo imel kakšno malce lepšo srajco, kakšno obleko, kakšno malce boljšo uro. Da bo vsaj navzven videti kot športni direktor, ne pa da okoli hodi v trenirkah,« je bil oster Hrvat.

CELOTEN POGOVOR Z GORANOM BOROMISO SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA.24.SI!

Značke: barišić, olimpija

Članki iz rubrike