Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.01.2024 07:37:30
Deli članek:

Razkrivamo! To je ime Afričana, ki pride na preizkušnjo k Mariboru! Pridružil se jim bo 21. januarja ...

alesfevzer.com

Uspelo nam je izvedeti ime nogometaša iz Slonokoščene obale, ki se bo Mariborčanom pridružil na pripravah v Beleku.

Danes zjutraj se bodo nogometaši Maribora z avtobusom odpravili iz Maribora do avstrijske prestolnice, nato bodo v zgodnjih popoldanskih urah odleteli proti Antalyi, od tam pa z avtobusom do Beleka, svojega zdaj že tradicionalnega zimskega oporišča, kjer bodo ostali dva tedna. V tem času bodo opravili glavni del priprav, odigrali pet pripravljalnih obračunov, tam pa bodo po naših informacijah tudi preizkusili potencialnega novega napadalca.

Trenutno četrtouvrščena ekipa slovenske prve lige se bo v Turčijo odpravila brez Jana Repasa in Svena Šoštariča Kariča, ki se trenutno mudita v ZDA, kjer se bosta s pisano slovensko reprezentanco v Teksasu pomerila z domačo izbrano vrsto. Oba se bosta svojim klubskim soigralcem priključila v ponedeljek, 22. januarja. Štajercem se bo v Turčiji kaj kmalu priključil tudi potencialni novi napadalec, ki prihaja iz Slonokoščene obale.

Njegovo ime je bilo še včeraj, do konca redakcije naših časopisnih kolegov, skrbno varovana skrivnost, a zdaj nam je uspelo izbrskati ime potencialnega novega mariborskega napadalca. V zadnjih dneh se je v javnosti začelo špekulirati, da naj bi to bil Daouda Bamba, 28-letni napadalec iz Slonokoščene obale, ki je večino svoje kariere preživel na Norveškem, kjer je zelo uspešno igral za Kongsvinger, Kristiansund in Brann, precej manj uspešni pa sta bili njegovi epizodi v Bolgariji (CSKA Sofia) in Turčiji. Bamba je še vedno član turškega drugoligaša Ümraniyesporja, kjer pa praktično ne igra. Ravno zaradi tega naj bi bil 28-letnik naklonjen zamenjavi okolja, toda po naših informacijah naj Bamba vendarle ne bi bil napadalec, ki ga snubijo vijoličasti.


Nogometašu, ki naj bi se Mariboru pridružil na pripravah v Turčiji, je namreč ime Edgard Beugre. Gre za 21-letnega nogometaša, ki igra za klub iz Slonokoščene obale s polnim imenom AS Denguélé d’Odienné, krajše Denguele. Uspelo nam je izvedeti, da je Afričan že dobil vizum za odhod v Evropo, Mariborčani so mu tudi že poslali letalsko vozovnico, s katero bo 21. januarja iz Abidžana poletel proti Turčiji, se pridružil Mariborčanom v Beleku in poskušal prepričati Anteja Šimundžo, da je ravno on tisti napadalec, ki manjka vijoličastim.