blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

nu
nu
8 16.01.2024 15:14:10

Konec ugibanj! Odpisani nogometaš zapušča Olimpijo! Njegov prihod že potrdil ta prvoligaš!

Luka Vovk

Nogometaši Olimpije so se po dveh prostih dneh danes vrnili na delo, že jutri pa bodo odpotovali v Turčijo, kjer bodo opravili z glavnim delom zimskih priprav in odigrali tudi štiri pripravljalne tekme. Čeprav so ljubljanski navijači v pričakovanju zveneče okrepitve, ki naj bi z zmaji že odletela v Antalyo, je torek prinesel novico o novem odhodu.

Poslavlja se prvi od četverice odmevno odpisanih nogometašev. Pascal Estrada bo postal nogometaš avstrijskega prvoligaša Altacha, a zaenkrat povsem uradno ostaja član Olimpije. Tako bo vse do poletja, ko se mu izteče pogodba z ljubljanskim klubom, nato se bo kot prost nogometaš vrnil v domačo Avstrijo.


Ravno neuspešna pogajanja o novi pogodbi so mladega avstrijskega reprezentanta v zmajevem gnezdu postavila na stranski tir. Če je bil še v šampionski sezoni razmeroma pomemben člen ekipe Alberta Riere, ga v letošnji na slovenskih zelenicah praktično nismo videli. V zeleno-belem dresu je zaigral le na tekmi četrtega kroga prvenstva, ko so v Stožicah gostovali Domžalčani. Ob vsem tem je, zanimivo, ohranil svoje mesto v mladi reprezentanci Avstrije in nastopil na vseh štirih kvalifikacijskih tekmah za prihajajoče evropsko prvenstvo. Spomnimo; avstrijski podmladek si skupino deli s Slovenijo, ki je bila od severnih sosedov na prvem medsebojnem obračunu v Fazaneriji boljša z 1:0.

Novico o prihodu Estrade je Altach že potrdil na uradni strani kluba. V drugi sezoni bo branilec Olimpije sicer stiskal pesti, da njegovi bodoči soigralci ohranijo svoje mesto med avstrijsko elito; po 17. odigranih krogih Altach s 16 osvojenimi točkami zaseda 10. mesto prvenstvene lestvice. Pet manj jih ima na svojem računu predzadnji Tirol, zadnjeuvrščena Austria Lustenau je zgolj pri treh.

"Altach se je že v preteklosti izkazal kot idealno okolje za mlade nogometaše, zato se mi je zdela to prava izbira za naslednji korak v moji karieri. Prav tako sem zelo vesel, da se po šestih letih igranja v tujini vračam v Avstrijo. Komaj čakam, da se poleti lotim tega novega izziva," je za klubsko stran povedal Estrada.

Članki iz rubrike