sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ro
ro
42 07.01.2024 16:41:58

Kaj pa to? Na stadion slovenskega prvoligaša prihaja 2000 navijačev Hajduka!

Profimedia
Pred odhodom v Turčijo bodo kanarčki odigrali dve tekmi.

Koprčani nadaljevanje prvenstva pričakujejo na tretjem mestu na lestvici, kar je na prvo žogo dosežek, ki bi moral na obraze na Bonifiki narisati nasmehe, toda velik zaostanek za vrhom je nedvomno lepotna napaka, ki je posledica takšnih in drugačnih okoliščin.

"Če pogledamo lestvico, bi morali biti zadovoljni, ampak glede na to, kaj vse se je vmes dogajalo, smo lahko upravičeno nezadovoljni. Veliko je dejavnikov, ki so privedli do tega, začel bom pri sebi. Tudi jaz sem na neki način malce podcenil nogomet in zgodilo se nam je, kar se pač je. Za nami je šola, ki smo jo drago plačali. Ne, ni kriv le trener. Kriv sem jaz, kriv je športni direktor, kriv je trener, krivi so tudi igralci. Vse je kazalo, da so fantje pripravljeni za uresničitev najvišjih ciljev, a se nam je zalomilo. Toda razen dvoboja s Celjem jim vendarle ne morem česarkoli očitati. Na vseh preostalih preizkušnjah s Safetom Hadžićem na klopi smo prevladovali, kar potrjuje tudi statistika, toda vedno znova so se nam dogajale individualne napake, ki se na tej ravni kaznujejo. Zaradi desetih odstotkov konfuznosti smo bili prikrajšani za boljše rezultate, vendar hkrati verjamem, da smo iz tega obdobja prišli z novimi izkušnjami in spoznanji, ki jih bomo v prihodnje znali unovčiti. Prepričan sem, da bo Koper z novo trenersko garnituro spet dober, kakovosten, uspešen in da se bo boril za najvišja mesta. Še vedno verjamem v to zgodbo, še vedno verjamem v igralce, da so najboljši. Ampak tudi nesreča je sestavni del nogometa, mi smo je na zadnjih sedmih, osmih tekmah imeli preveč," se je na preteklo obdobje ozrl prvi mož kanarčkov Ante Guberac.

V Slovenski Istri so se po koncu jeseni odločili za zamenjavo na vročem stolčku, prvega samostojnega trenerskega klubskega izziva se je lotil dozdajšnji selektor kadetske reprezentance Aleksandar Radosavljević. "Vodilnim možem kluba se zahvaljujem za zaupanje. Vem, v kakšno okolje sem prišel, in vem, da ima Koper vedno najvišje ambicije. Jaz in moji sodelavci smo pripravljeni delati in storiti vse, kar je v naših močeh, da bi bila ekipa iz tekme v tekmo boljša. Želim si predvsem, da bi bila konstantna. To je zame najpomembnejše in da bomo hkrati nepopustljivi, pogumni, dinamični, energični … Prav tako bi rad, da bi na igrišču prevladovali," je dejal nekdanji odlični vezist.

O igralnem sistemu, ki naj bi ga zagovarjal, ni želel pretirano razpredati. "Ni pomemben. Pomembni so principi znotraj ekipe. Glede na to, kar sem videl ob spremljanju zadnjih tekem, bi rad spremenil to, da bi igrali hitreje, da bi igralci bolj sodelovali in se še v večji meri žrtvovali za soigralca. Odlikovati nas mora ekipni duh, biti moramo ponižni. Le tako lahko naredimo rezultat. Če so igralci pripravljeni sprejemati informacije, jim lažje pomagamo," je pristavil udeleženec svetovnega prvenstva v Južni Afriki, ki se je zahvalil vodilnim možem NZS, da so spoštovali njegovo željo. "Prepoznali so, da je to moj naslednji korak v karieri. Kot trener bi rad napredoval, kar je lažje z vsakodnevnim delom na igrišču. Odločitev ni bila težka. Še zlasti zato, ker je Koper ambiciozen, ima dobre pogoje in kakovostne igralce." Nekdanji reprezentant je prav tako priznal, da je pred podpisom pogodbe govoril tako s Safetom Hadžićem kot Zoranom Zeljkovićem, ki sta rumeno-modre vodila jeseni. "Da, bili smo v stikih, tako da sem dobil nekaj informacij, uporabiti jih želim v dobro ekipe."

Kanarčki bodo v uvodnem delu priprav trenirali v domačem okolju, 19. januarja se bodo za deset dni preselili v Turčijo, že prej pa bodo odigrali zanimivi prijateljski preizkušnji. Najprej bo 13. januarja na Bonifiki gostoval Osijek, štiri dni pozneje še Hajduk. Obe tekmi bosta odprti za javnost, po besedah tiskovnega predstavnika kluba Mihe Gorele pa so Splitčani Koprčane že obvestili, da pričakujejo med 1500 in 2000 svojih navijačev … Dalmatinski evforiji torej ni videti konca, medtem pa na Bonifiki zagnano sestavljajo igralski mozaik. Bolj ali manj je jasno, da se bo po Maksu Barišiću novim izzivom naproti podal tudi Ramazan Orazov, ki ni izpolnil pričakovanj, nove moči so za zdaj Petar Petriško, Fran Tomek in Tino Blaž Lauš, ki bo imel status posojenega igralca kluba s Poljuda.

radosavljevic
fckoper.si

Članki iz rubrike