baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
1 22.10.2023 16:54:27

Hladna prha! Maribor z vrnitvijo Šimundže (še) ni rešil svojih problemov! Poglejte, kaj se jim je zgodilo v Šiški!

Grega Wernig
Maribor je v 13. krogu slovenske lige doživel presenetljiv poraz proti Bravu.

Potem ko je Maribor pod vodstvom Anteja Šimundže v prejšnjem krogu premagal Muro, je tokrat ostal praznih rok v Šiški, kjer je zasedba Aleša Anrola po dveh podajah prvega asistenta lige Matije Kavčiča ter golih Mateja Poplatnika in Matica Ivanška prišla do četrtega mesta na lestvici. Tam je zamenjala današnjega tekmeca. Slednji za vodilnim Celjem zaostaja že za 12 točk.

Ljubljančani, ki so imeli manj žogo v posesti, a več strelov, so tekmo začeli kar poletno, v prve pol ure so imeli sedem strelov, v 22. minuti pa je dotlej najlepšo priložnost zapravil Ivanšek, ko je streljal z glavo s šestih metrov, izkazal pa se je Ažbe Jug.

Na drugi strani je Šimundža že v 28. minuti z igrišča povlekel Ignacia Guerrica in ga zamenjal z Itsukijem Urato. Prav ta je v 34. minuti podal z leve strani na oddaljeno vratnico, a je Štajercem uspelo iztržiti le kot. Tudi sicer je pri njihovih akcijah - ob sicer več kot 60-odstotni posesti žoge - velikokrat manjkala prava zadnja podaja.

Šimundža je ob polčasu v slačilnici pustil še Marcela Lorberja, so pa njegovi izbranci odločneje začeli drugih 45 minut, a je Jakoslav Stanković na drugi strani v 53. minuti sprožil prvi nevaren strel, po katerem pa je žoga končala v rokah Juga, tako kot na drugi strani v rokah Matije Orbanića po strelu z glavo Marka Božića.

V 56. minuti pa so domači povedli, po dolgi in natančni podaji Matije Kavčiča (njegova že sedma asistenca sezone) je Matej Poplatnik spretno streljal z glavo, žoga pa se je od vratnice odbila za Jugov hrbet. Poplatnik je dosegel svoj peti gol sezone.

Šimundža je spet hitro reagiral in v igro poslal še Josipa Iličića in Xhuliana Skuko, nakar so začeli vijolični, pri katerih se je vrnil po poškodbi tudi Arnel Jakupović, pritiskati. Prav Skuka pa je v 68. minuti izenačil, potem ko je na bližnji vratnici z glavo zadel po Iličićevi podaji iz kota z desne strani.

V 82. minuti je vztrajna in kar konkretna zasedba iz Šiške spet povedla, po novi - skupno osmi - Kavčičevi podaji z leve strani je na oddaljeni vratnici visoko skočil Matic Ivanšek in ugnal Juga za 2:1. Mariborčani so se v končnici tekme sicer trudili ogroziti Orbanića, a so domači po napaki Svena Šoštariča Kariča prišli do izjemne priložnosti, ko je bil Luka Kerin sam pred Jugom, a zadel le prečko.

Bravo bo v 14. krogu v soboto gostoval v Kopru, Maribor pa bo gostil Rogaško.

Članki iz rubrike