najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
5 02.10.2023 12:24:59

Z vsemi topovi! Olimpija razkrila svojo plat zgodbe: bile so žaljivke, nasilno vedenje, v športnega direktorja so metali ...

Martin Metelko
Dogajanje na tekmi med Rogaško in Olimpijo še vedno močno odmeva.

Nogometaši Olimpije so na tekmi z Rogaško prišli do zmage z 2:0 in do novih treh točk, a rezultat tekme je bil po nedeljskem popoldnevu drugotnega pomena. Domačini so bili namreč izjemno nezadovoljni s sojenjem, dosojeno enajstmetrovko v korist Olimpije, da je bilo ozračje izjemno napeto, pričajo tudi izjave glavnih akterjev po koncu tekme. "Mislim, da lahko na tekmi dobimo deset takih situacij, piska se samo, ko jo dobi Olimpija v 90. minuti. Pa saj vemo, kako se Olimpiji piska, to vemo vsi trenerji. Kako se ji piska, kako se ji je piskalo in kako se ji bo piskalo. Brez veze izgubljati besede," je bil brez dlake na jeziku Oskar Drobne. Nemalo vroče krvi je bilo tudi na VIP tribuni. 

Po prespani noči so se oglasili tudi pri pri Olimpiji in podali svoj pogled na dogajanje, njihov zapis objavljamo v celoti in brez popravkov: 

"Ob neljubih dogodkih, ki so se dogajali na zadnji prvenstveni tekmi med NK Rogaška in NK Olimpija v Rogaški Slatini, izražamo absolutno podporo športnemu direktorju in vsem igralcem NK Olimpija. Naši igralci si zaslužijo čestitke za dobro in pošteno igro, saj so zdržali pritiske, dali vse od sebe in vpisali pomembno zmago pred nadaljevanjem jesenskega dela sezone. V Nogometnem klubu Olimpija Ljubljana strogo obsojamo vsa dejanja, ki so se pojavila v zaključku tekme. Glavni sodnik Alen Bubek je v 91’ ob izidu 0-0 dosodil najstrožjo kazen za ekipo Olimpije. V kazenskem prostoru je po predložku s prostega strela padel Marko Mijailović, ki ga je podrl Andrej Pavlović. Strel z bele točke je realiziral Rui Pedro. V 99’ je zmago dokončno potrdil Raul Florucz. Po pisku enajstmetrovke je do obračunavanja prišlo na delu tribune namenjene VIP gostom. Ker sektorji med seboj niso dovolj dobro ograjeni, so se v dogajanje vključili celo preostali gledalci. Navijači NK Rogaška so ostro napadli športnega direktorja Gorana Boromiso, ki je tekmo spremljal v družbi direktorja Igorja Barišića, strokovnjaka za telesno pripravo Nikole Vidovića ter mlajšega sina. V delegacijo NK Olimpija so metali plastenke in pivske kozarce, sledili so jim tudi v VIP notranje prostore. Nasilno vedenje se je nadaljevalo tudi po tekmi v tunelu ob igrišču. Bili smo priča zmerljivkam in grobim reakcijam, zato so naši igralci morali tekmovališče zapustiti v spremstvu policije. Da o zelenici ne izgubljamo besed. Bila je v zelo slabem stanju. Neprimerno pripravljena in v nasprotju z vsemi smernicami vodilnih organizacij kot sta FIFA in UEFA. Tveganje poškodb je bilo tako zelo veliko. V našem klubu obsojamo vsako nasilno in nešportno vedenje in se trudimo delovati v skladu z vrednotami, v katere verjamemo. S pošteno igro in v duhu fair playa bomo v našem klubu nadaljevali sezono in se trudili, da se takšni incidenti ne bodo ponovili."

Članki iz rubrike