pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Samo Červek Necenzurirano

Nov sporni posel na Darsu: razpis padel, ker so ...

2 musarja primopredaja Primoz Lavre Reporter.si

Aleš Musar, milijonar iz davčnih oaz: za ta ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

melita, silvo, super-par Njena.si

Super par: Poglejte, kako sta Silvo in Melita ...

luka doncic intervju Ekipa24.si

Dončić je nasmejal z intervjujem po tekmi, ko se...

nu
nu
1 02.10.2023 11:00:18

Pred Slovenijo tekma leta, Kek pa razkril svoj seznam: ali je pripravil tudi kakšno presenečenje? Zdaj je vse jasno!

Martin Metelko
Pred slovensko reprezentanco sta dva težka izziva.

Po šestih točkah v septembrskem kvalifikacijskem ciklu sta pred Matjažem Kekom in njegovimi varovanci tudi oktobra dve zelo zahtevna izziva. Razprodane Stožice bodo 14. oktobra gostile Finsko, ta tekma pa bi lahko bila v boju za evropsko prvenstvo že ključnega pomena. Tri dni kasneje pa Slovenijo čaka še gostovanje pri Severni Irski. Slovenija je trenutno na prvem mestu skupine H s 13 točkami, enak točkovni izkupiček ima tudi Danska. Točko manj ima na tretjem mestu Finska, prav tako 12 jih ima tudi četrti Kazahstan. Severna Irska je zbrala 3 točke, San Marino pa je trenutno še brez točke. 

Selektor Matjaž Kek je danes na novinarski konferenci razkril seznam nogometašev, na katere računa na teh dveh izjemno težkih tekmah. Slovenski selektor pred Finsko in Severno Irsko ni postregel po presenečenjih, računal bo večinoma na standardne člane slovenske izbrane vrste. Seznam je enak tistemu septembrskemu s to razliko, da na njem ni Mihe Zajca, ki ga je septembra zamenjal Aljoša Matko, član Celja pa se tokrat ni znašel na Kekovem seznamu. 

"Sklepna dejanja v skupini so pred nami, tako druge reprezentance kot tudi mi imamo svojo računico. Že prva tekma je takšna, ki nosi veliko motiva, želje ... Upamo, da v razprodanih Stožicah, kjer upamo na dobro podobo Slovenije. Spisek nosi preverjena imena, sredi cikla ni pametno karkoli spreminjati, če v to seveda nisi prisiljen. So pa nekateri nogometaši v pripravljenosti, kot v zadnjem primeru Matko, ki čakajo, če bi imeli kaj težav s poškodbami," je seznam komentiral Kek. 

Članki iz rubrike