vesoljski odpadki Svet24.si

V orbiti se je raztreščil ruski satelit za ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

litijska-stavba Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

nu
nu
16 29.09.2023 16:09:16

Pred dvobojem z Olimpijo se je Rogaška dodatno okrepila: V črno-belem tudi reprezentanta!

Martin Metelko
Nogometaši Rogaške so v zadnjih treh krogih vknjižili prvi zmagi v sezoni.

Najprej so bili v Kidričevem z 2:1 boljši od Aluminija, med tednom pa so doma z 2:0 premagali Bravo. Vmes so sicer izgubili z Muro, toda zadnji niz je najboljša reklama za gledalce, da napolnijo tribune prenovljenega objekta v nedeljo, ko bo v Rogaški Slatini gostovala Olimpija.

Aktualni prvaki iz Ljubljane so na zadnjih treh tekmah (v vseh tekmovanjih) zaman lovili zmago, po porazu z Lillom (0:2) v konferenčni ligi so izgubili še z Bravom (2:4), v četrtek pa so se v Stožicah s Koprom razšli brez zmagovalca, bilo je 1:1. Stanje v klubu je temu primerno precej napeto, zato je zmaga proti Rogaški praktično nujna.


Toda, pozor, zmaji bodo v nedeljo naleteli na tekmeca, ki bo naredil vse, da jim zagreni življenje, hkrati pa bo imel trener Oskar Drobne na voljo nova obraza, ki sta dodatno zaostrila konkurenco v ekipi.

Novinca v črno-belem se lahko pohvalita tudi s tem, da sta v preteklosti nosila dres svoje države. To sta 24-letni ganski krilni napadalec Elvis Baffour, ki je bil član ganskih reprezentanc U-20 in U-23, in hrvaški igralec sredine igrišča Petar Čuić. Slednji je zbral skupno tri nastope za reprezentanci U-16 in U-19. Baffour je nazadnje igral v Tuniziji, kjer je za prvoligaša Soliman v treh sezonah v 52 prvenstvenih nastopih zabil sedem golov. Čuić pa je v mlajših selekcijah igral za Zagreb in Dinamo, nato odšel v ZDA, v drugi polovici prejšnje sezone pa se je dokazoval pri bolgarskem prvoligašu Septemvriju iz Sofije in zbral 14 nastopov.

Oba je NZS že registrirala za Rogaško, a Ganec nima pravice nastopa, dokler klub ne predloži delovnega dovoljenja.

Članki iz rubrike