najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 20.09.2023 10:12:40

Trener Olimpije s posebnim sporočilom vsem, ki menijo, da so Ljubljančani brez možnosti v konferenčni ligi

Martin Metelko
Olimpija bo danes ob 16.30 odigrala prvo tekmo skupinskega dela konferenčne lige. Nasprotnik pa bo Lille.

Nogometaši Olimpije so že z uvrstitvijo v skupinski del konferenčne lige dosegli zgodovinski mejnik, to je namreč prvič, da bodo Ljubljančani jesen preživeli v katerem od evropskih klubskih tekmovanj. Prva tekma zmaje čaka že danes ob 16.30, ko bodo gostovali pri prvem favoritu skupine, francoskem Lillu. 

Trener Joao Henriques je pred tekmo poslal sporočilo vsem tistim, ki menijo, da bo Olimpija zgolj sodelovala v konferenčni ligi. "Uvrstili smo se v skupinski del tekmovanja, klubu je to uspelo prvič v zgodovini in s tem smo izpolnili glavni poletni cilj! Sedaj nas čaka nova naloga in potrudili se bomo po najboljših močeh. Vselej bomo iskali tri točke. Brez izjem. Lille seveda velja za favorita skupine. So najmočnejši izmed vseh. Zapretiti znajo s posamezniki, močni so tudi kot celota. Vse to spoštujemo, a Francozom se bomo po robu zoperstavili maksimalno," je sporočil trener portugalski trener na klopi Olimpije. 

Na drugi strani mu bo stal rojak Paulo Fonseca: "Dolgo se poznava, saj sva v preteklosti že sodelovala na Portugalskem. Imava tudi kar nekaj skupnih prijateljev. Paulo ima rad posest, toda enako velja zame. Bomo videli, kdo bo uspešnejši. V primerjavi z menoj je v klubu precej dlje časa, vendar ideja same igre je zelo podobna. Navajeni smo igrati, imeti pobudo. Radi prihajamo v priložnosti in iščemo prazne prostore. V domačem prvenstvu vselej napadamo zmago iz kroga v krog. Tudi mi želimo biti dovolj agresivni z žogo in brez nje. Kar nekaj podobnosti torej, ker pa igramo s samo eno žogo, bomo videli, kdo bo pri tem spretnejši."

Članki iz rubrike