nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 16.09.2023 21:21:18

Muraši ob debiju novega trenerja kljub hitri izključitvi vknjižili remi! Točko Bravu priigral Luka Štor!

Loris Cipot
Nogometaši Mure in Brava so se v 8. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).


Sobočani so bili v zadnjih petih tekmah v ritmu poraz, zmaga, poraz, zmaga in poraz. Na šestem obračunu pa so pod vodstvom novega stratega Vladimirja Vermezovića kljub temu, da so skoraj celo tekmo igrali z igralcem manj, osvojili točko.

Bravo, ki se je dolgo mučil z igralcem več in ni našel prave poti do vrat tekmeca, sta rešila rezervista - podajalec Rok Maher in strelec Luka Štor. Bravo je zdaj pri 11 točkah in ostaja v stiku z vrhom lestvice, soboška ekipa pa za njim zaostaja za štiri točke.

Mura je odločneje začela tekmo, to pa jo je nagradilo v šesti minuti, ko je zadel Roko Jurišić malce z leve strani. Žoga je presenetila Matijo Orbanića v Bravovih vratih, saj je letela mimo številnih nog.

Toda v 11. minuti so domači na igrišču ostali le z deseterico, izključen je bil Leard Sadriu, potem ko je kot zadnji igralec malce odrinil Mateja Poplatnika, ki je ob tem padel.

Sobočani kljub igralcu manj tekmecem niso pustili pravih akcij. V 29. minuti pa je vendarle do strela z 20 metrov prišel Nemanja Jakšić, a je meril premalo natančno, štiri minute zatem pa se je izkazal Klemen Mihelak po prostem strelu Martina Pečarja z dobrih 20 metrov.



Malce pozneje je Emir Saitoski na drugi strani poskusil v kazenskem prostoru, toda žogo je poslal točno v Orbanića.

Bravo je drugi polčas začel nekoliko napadalneje, v 54. minuti je imel Poplatnik priložnost za izenačenje, vendar je Bravov napadalec preslabotno streljal.

Sledilo je še nekaj bolj vročih trenutkov, eno lepših akcij pa je v 74. minuti z malce premalo natančnim strelom v dvoboju ena na ena z vratarjem zaključil Amadej Maroša.

V 79. minuti pa so Ljubljančani le izenačili. Rok Maher je podal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer je z glavo spretno streljal Luka Štor in matiral Mihelaka za 1:1. Murin vratar pa je v 94. minuti obranil nevaren strel Maherja z glavo ter preprečil preobrat.

Mura bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovala v Rogaški Slatini, Bravo pa bo gostil Olimpijo.

Značke: nogomet, dp, mura, bravo

Članki iz rubrike