Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

horoskop Svet24.si

Različni astrološki znaki, različne poti do ...

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

masterchef-finale-2024 Njena.si

Zaključek šova MasterChef: 'Naj zmaga najboljši!'

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

nu
nu
0 14.09.2023 13:19:22

To pa je presenečenje: Albert Riera poskrbel za novo moč v Celju, ekipo je okrepil zelo zanimiv nogometaš!

Martin Metelko
Celjani so se okrepili.

Čeprav je trener trenutno vodilnega Celja Albert Riera še pred dnevi govoril o tem, kako ponosen je na to, da ima v ekipi tako zelo malo tujih nogometašev, pa se je ekipa iz knežjega mesta nekoliko nepričakovano okrepila prav s tujcem. Za kar triletno sodelovanje so se namreč dogovorili z romunskim vezistom Marcom Dulco.

Sicer rojen v Južni Koreji, je Dulca nogometno odrasel v šoli Universitatea Cluj, prvemu nasprotniku Celja v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju. Avgusta 2015 je pri šestnajstih letih okrepil vrste Swanseaja, kjer nastopal za ekipo do 18 let, kasneje pa do 21 let. Na Otoku je 184 centimetrov visoki nogometaš zbral 33 nastopov, nato pa se vrnil v domovino, kjer je postal član Viitorula. Sezono 2020/21 je preživel na posoji pri ekipi Chindia Targoviste, ki ga je ob koncu sezone po izteku pogodbe z Viitorulom tudi pripeljala v svoje vrste. V lanski sezoni pa je s Steauo nastopal v skupinskem delu konferenčne lige. V zimskem prestopnem roku se je znova vrnil v Chindio, zdaj pa kot prosti igralec prihaja v knežje mesto.

celje dulca
NK Celje

Dulca se med drugim lahko pohvali tudi z igranjem na OI v Tokiu, za mlajše selekcije Romunije pa je skupno zbral 22 nastopov. "Prvi vtisi so zelo pozitivni. Vsi so me zelo lepo sprejeli. Prihajam z jasnim ciljem, da ekipi pomagam do naslova prvaka. S tem, ko se je klub prebil v playoff kvalifikacij za konferenčno ligo, sem lahko dobil dober prikaz, za kakšno ekipo gre. V Sloveniji imam tudi nekaj prijateljev, ki so mi o Celju in slovenski ligi povedali veliko dobrih stvari. Pred mano je druga izkušnja v tujini in pripravljen sem, da se predstavim v najboljši luči. Sem delaven igralec, ki uživa obrambnih, pa tudi napadalnih zadolžitvah. Želim si pomagati ekipi in že v tej sezoni osvajati lovorike," je za klubsko spletno stran povedal Romun.

Značke: albert-riera, celje

Članki iz rubrike