asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef-mastnak Njena.si

Ljubezen na vasi: Jožefa ustvarjalci šova niso ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
1 27.08.2023 13:18:18

Nogometaš Maribora oster, kot še nikoli! To je bila sramota! Tudi, če se stepemo med seboj ...

Drago Wernig - TAKA
Kako je bil besen!

Po koncu tekme med Mariborom in Domžalami je na novinarsko konferenco prišel vezist vijoličastih Marin Laušić, ki ni skrival jeze ob vnovičnem remiju šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov. 

"Vsakemu je pripadel po polčas. Naših prvih 45 minut je bilo sramotnih. Izrazil se bom s to besedo. Na tak način začeti s tekmo po tistem dvoboju z Rogaško, lahko nas je le sram. Mislim, da to ni način, da pokažemo našemu trenerju, koliko nam pomeni. Človek nam teden dni govori, kakšna ekipa so Domžale, da so agresivni, da igrajo na tranzicijo, da sprintajo. Mi pa odigramo takšen prvi polčas, še posebej prvih 30 minut. Zato se želim v imenu ekipe opravičiti našemu trenerju," je začel hrvaški vezist. 


In na vprašanje, kaj se dogaja v vijoličastem taboru, da se morajo že drugo tekmo zapored igralci opravičevati trenerju, ker niso poslušali njegovih navodil, odgovoril: "Ne vem, kaj se dogaja. Imamo veliko spoštovanje do našega trenerja, to sploh ni sporno. Da ne bi ljudje slučajno pomislili, da počnemo kaj proti trenerju. To ni resnica. Ne vem, kaj se dogaja. Dogajajo se nam stvari, ki bi jih jaz opisal kot domino efekt. En se zaustavi, pa se zaustavi drugi, tretji in četrti. In potem se cela ekipa zaustavi. Ne vem, res ne vem, kaj bi povedal."

Je bil obupen prvi polčas posledica pomanjkanja kakovosti? Ali morda odnosa? "Posledica manjka kakovosti zagotovo ni. Kakovost imamo. Odnos? O tem bi se lahko pogovarjali, a nima smisla, saj nas naslednji teden čaka že nova tekma. Moramo iti naprej. Moramo dvigniti glas v garderobi, tudi če se stepemo med seboj. Da vrnemo energijo, ki smo jo imeli. In da pokažemo, da smo najboljša ekipa v ligi," je bil oster Laušić. 

Na vprašanje, kdo je tisti, ki bi moral dvigniti glas, je razložil. "Imamo kapetana Milca. Jug, Jojo. Imamo te starejše igralce, ki so tukaj že dolgo. Mitrović. Od trenerjev nam Filipović ves čas govori stvari. A mislim, da vsakdo, ki ima kaj za povedati, od mene do vseh mojih soigralcev, se lahko dvignejo, povedo, kaj jim ne odgovarja, kaj ni v redu. In da delamo na tem," je dejal Laušić, ki je torej prepričan, da ima Maribor najboljšo ekipo v ligi. "Jaz s temi fanti vsak dan treniram. Gledam, kaj počnejo na treningih, kako se obnašajo. To je moje subjektivno mnenje. Jaz sem član te ekipe in moja pravica je, da rečem, da smo najboljša ekipa v ligi. Ljudje se ne rabijo strinjati, vsakdo ima svoje mnenje, ampak naše mnenje je, da smo mi najboljša ekipa in da to lahko pokažemo na igrišču," je zaključil 22-letni Dalmatinec. 

Članki iz rubrike