Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.07.2023 09:45:24
Deli članek:

Razkrivamo! Maribor v težavah, poškodba Soudanija ni nedolžna, počivati bo moral vsaj ...

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti v dodatnih težavah pred potjo na Malto.

Ko je pred koncem prvega polčasa na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo med Mariborom in Birkirkaro odhajal z igrišča, se je Hilal Soudani, najbolj zveneča mariborska okrepitev v poletnem prestopnem roku, držal za ramo. 

Po koncu obračuna je Damir Krznar na vprašanje o resnosti Soudanijeve poškodbe dejal: "Pretegnil si je rame. Na prvi pogled ni videti niti preveč dobro niti preveč hudo. Mislim, da bo vprašljiv za povratno tekmo, ampak verjamem, da ga ne bomo izgubili na daljši rok." 

Kot so nam povedali viri blizu kluba, je Soudanijeva poškodba vendarle resnejša, kot se je najprej zdelo. Tako resna, da Soudani na četrtkovi povratni tekmi proti Birkirkari zagotovo ne bo igral, prav tako ga ne bo niti na obeh obračunih z luksemburškim Differdangeom v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, če se Maribor seveda tja uvrsti. Soudani bo izpustil tudi začetek slovenskega državnega prvenstva, Damir Krznar nanj ne bo mogel računati ne na tekmi z Radomljami v prvem krogu ne na obračunu z Aluminijem v drugem, verjetno pa ne niti na štajersko-prekmurskem derbiju z Muro v tretjem krogu nove sezone državnega prvenstva. 

Soudani bo namreč z igrišč odsoten kakšen mesec, podrobni zdravniški pregledi so namreč pokazali, da je poškodba ramena hujša, kot so najprej mislili, da je nastradala tudi ena od tetiv.