tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

rb
rb
1 13.07.2023 10:40:26

Je v Celju počilo? Tu so podrobnosti o tem, kaj naj bi se dogajalo v celjski slačilnici ...

Luka Vovk
Zdelo se je, da v celjskem prvoligašu v pričakovanju nove sezone prevladuje idila, toda vse več je namigov o tem, da je tako videti le navzven. Resnica naj bi bila drugačna! Celo precej drugačna.

Ozračje v slačilnici je menda dokaj klavrno, po teh navedbah trener Roman Pilipčuk in zlasti nekateri starejši, izkušenejši igralci niso na isti valovni dolžini, odnosi so hladni. Jih bo vodstvu kluba uspelo otopliti ali bo prisiljeno v radikalne ukrepe?

Vsaj za zdaj so zadržali vsa najmočnejša orožja ter hkrati poskrbeli za dodatno kakovost in širino igralske zasedbe. Prevladovalo je oziroma prevladuje prepričanje, da bodo Celjani v prihajajoči sezoni zelo resen kandidat za naslov prvaka in da so ga vsekakor sposobni osvojiti, tudi začetek pripravljalnega obdobja je minil v skoraj idiličnem ozračju. Podoba na prijateljskih preizkušnjah je bila obetavna, v zadnjih dneh pa je v nogometnih krogih slišati vse glasnejša namigovanja, da se je vmes marsikaj spremenilo. Natančneje, da je v slačilnici počilo zaradi razkola med Romanom Pilipčukom in skupino starejših igralcev.
Za osvežitev spomina: nemirno je bilo že sredi druge polovice prejšnje sezone, ko je Darko Milanič v »nizkem startu« čakal na klic, naj se preseli v knežje mesto, vendar se je ukrajinski strokovnjak takrat odlično odzval. Izkušene može, ki so mu zamerili premalo načrtnega dela, je uspel pridobiti na svojo stran in v njih po nekaj sestankih spet dobiti zaveznike, temu pa je sledil sijajen niz rezultatov, ki je grofe popeljal do naslova podprvaka.



Po trenerjevih kritikah 'protinapad'
Kako je trenerju to uspelo, ostaja zavito v tančico skrivnosti, toda vse bolj se zdi, da je zavezništvo medtem spet razpadlo. Začelo naj bi se s trenerjevimi kritikami na račun igralcev, da se novincev ne trudijo sprejeti v ekipo, nekatere naj bi celo ignorirali. Nato je sledil »protinapad« z novimi očitki na račun šefa, da ne more zagotoviti primerne discipline ne na igrišču ne ob njem. Skratka, da vse skupaj ni na dovolj profesionalni ravni, kar še posebej velja za ekipo, ki se želi boriti za šampionsko zvezdico. Odnosi naj bi se povsem ohladili, s čimer so bile kakopak seznanjene tudi klubske pisarne, zato je bilo v preteklih dneh opravljenih kar lepo število pogovorov z namenom, da se stvari vendarle poskušajo zgladiti.
Novopečeni predsednik Valerij Kolotilo in njegovi sodelavci so se znašli v nehvaležnem položaju. Še kako dobro se zavedajo, da ne smejo dovoliti, da bi »kolo vodili« igralci. To bi lahko vodilo v pogubo, vendar je po drugi strani prav tako res, da je težko oslabiti moštvo in se z eno potezo znebiti močnih orožij ter jim tako poslati jasno sporočilo, da so prestopili mejo. Enega človeka (beri: trenerja) je kljub vsemu lažje nadomestiti, ampak za zdaj naj tudi takšen scenarij ne bi prišel v poštev. Vsaj do nadaljnjega.
Medtem na stadionu Z'dežele ogromno časa posvečajo temu, da bi nekako le našli kompromis, ki bi razmere spet normaliziral. Jim bo uspelo? Če jim ne bo, bi se lahko visokoleteči cilji hitro sfižili …

Značke: celje, prva-liga

Članki iz rubrike