Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
06.07.2023 12:35:32
Deli članek:

Nov odhod iz Maribora k Muri: črno-bele okrepil sin slovenske legende

Rafael Zver
Slika je smbolična.

Napovedi prihodov obetavnih igralcev iz celotne Slovenije v Fazanerijo se v vse večji meri uresničujejo.

Na začetku tedna so črno-beli razkrili, da se je iz Ljudskega vrta v Mursko Soboto preselil 16-letni Alin Kumer, včeraj pa so potrdili namigovanja, da mu je sledil še leto dni starejši Nal Lan Koren, ki je v prejšnji sezoni v 1. kadetski ligi v vijoličasti opravi zbral 26 nastopov in dosegel 11 zadetkov. Najbolj je vsekakor zablestel v zadnjem obračunu večnih rivalov, ko je ob zmagi Štajercev s 5:1 kar štirikrat zatresel mrežo Olimpije, bil pa je tudi na širšem seznamu selektorja Miša Brečka za nedavno evropsko prvenstvo na Madžarskem. Pred tem je za Dravograd na 22 preizkušnjah v polno meril 15-krat. Igra lahko na položaju napadalnega vezista, krila ali napadalca, Muri bo pomagal v mladinski konkurenci pod taktirko Matjaža Keka ml.

»Nal Lan je perspektiven nogometaš, ki se je v pretekli sezoni veselil naslova državnih prvakov z Mariborom. Gre za raznovrstnega igralca, ki lahko igra na različnih položajih v napadalnem delu ekipe. Veseli me, da je kot še nekateri v Muri prepoznal okolje, kjer bo lahko najbolje razvil svoj potencial,« je povedal športni direktor soboškega prvoligaša Denis Rajbar.

NŠ Mura
Še drugi prihod iz Maribora, tokrat se k Muri seli Nal Lan Koren.

Nal Lan je sicer na ravnico sledil očetu. Bržčas ni treba posebej poudarjati, da je nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Robi Koren v nogometni šoli v prekmurskem nogometnem hramu že nekaj časa v glavni vlogi in obenem trener kadetske zasede, že kar nekaj časa pa je tako rekoč nemogoče preslišati, da naj bi se mu pridružil še mlajši sin Tian Nai. Tudi on nogometna znanja nabira pod Kalvarijo, v prejšnji sezoni je igral v starostni kategoriji U-15 in na 27 preizkušnjah zabil ravno toliko golov. Strokovnjaki so enotni, da gre za izjemnega talenta, ki je tudi na očeh velikih evropskih klubov, ob tem pa bržčas ne gre zanemariti niti spoznanja, da bi utegnile v bližnji prihodnosti na njegovo nadaljnjo pot vplivati šolske obveznosti.