Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.07.2023 10:08:23
Deli članek:

Konec je! Vipotnik preteklost Maribora, kar je ob tem naredil vsem navijačem, vam bo dalo misliti!

Grega Wernig

Žan Vipotnik se je poslovil od Maribora, njegovih in svojih navijačev.

Žan Vipotnik je v sredo tudi uradno postal novi član Bordeauxa. Maribor in francoski drugoligaš sta se dogovorila o vseh podrobnostih prestopa, kasneje pa se je za spletno stran štajerskega ponosa oglasil tudi glavni akter zgodbe in vsem navijačem poslal odmevno sporočilo.

"Priznam, da gre za posebne občutke, za menoj je nepozabnih devet let. V Ljudskem vrtu sem preživel del otroštva, dejansko svojo mladost. Posamično sem med prejšnjo sezono dosegel vse, kar sem lahko, ostal pa je grenak priokus zaradi klubskih rezultatov. Ker nismo uspeli doseči več v prvenstvu in smo ostali brez pokalne lovorike, ni bilo tistega pravega zadovoljstva. Toda prišel sem do točke, ko je pravšnji trenutek za korak naprej, gre za stopničko višje v karieri. Maribor mi je dal ogromno, hvaležen sem vsem v klubu, od vodstva, trenerjev, do celotnega spremljevalnega osebja. V enaki meri pa tudi navijačem, da so bili vedno z nami, ko nam je šlo in tudi ob manj prijetnih trenutkih. Brez njih bi bilo v mnogih trenutkih neprimerno težje. Vedno sem čutil podporo, igralci smo imeli dodatno energijo s tribun, zato pa so naši navijači tudi z naskokom najboljši v Sloveniji.
Spomine na Ljudski vrt je težko strniti v nekaj stavkih. Precej jih je, kje sploh začeti... Prijetni so bili že prvi koraki v vijoličastem, za vedno bo ostal v spominu prvi naslov, ko smo postali prvaki s selekcijo U15 brez poraza. Potem so tukaj trofeje v kadetski in mladinski konkurenci, naslovi najboljšega strelca. Nov mejnik je pomenil preskok med člane, vsaka tekma v Ljudskem vrtu je bila zame največja tekma, užival sem v vsaki minuti na igrišču. Celotna izkušnja je res nepozabna in zato sem ob slovesu vesel, da je sklenjen dogovor, po katerem je zadovoljstvo prisotno na vseh straneh. Želel sem narediti izkorak na višjo tekmovalno raven, me pa veseli, da prinaša prestop tudi finančno korist za klub mojega otroštva.
Pri odločitvi, kako naprej, smo upoštevali vse dejavnike in ob prispelih ponudbah skupaj prišli do spoznanja, da pomeni Bordeaux najboljšo izbiro. Vsi vemo, da gre za klub z bogato tradicijo, sodi v najožji krog najuspešnejših v Franciji. Veseli me, da se bom priključil moštvu le z dnevom, dvema zamika, dejansko še ob začetku priprav, kar je zelo pomembno v uvodni fazi. Žal se tudi mojim novim soigralcem prejšnja sezona ni razpletla po željah, malo je zmanjkalo za uvrstitev v prvo ligo. Storili bomo vse, da bi nam uspelo v novi sezoni. Med osebnimi cilji pa se želim čim prej privaditi na življenje v Franciji, na slog nogometa, ki je nedvomno drugačen kot v Sloveniji. Kot doslej pa ostajam pri vodilu, da grem korak po korak. Najprej torej obdobje privajanja, nato minute na igrišču, potem pa kot napadalec seveda na seznam želja dodajam gole, asistence in prispevek k uspehom moštva.
Kljub razdalji pa seveda ostajam navijač Maribora. Kolikor mi bo čas omogočal, bom spremljal tekme, rezultate, novice o dogajanju v klubu. Vsem želim uspešno sezono 2023/24. Predvsem z željo, da se trofeja za državnega prvaka vrne, kamor sodi in da bodo evropske kvalifikacije uspešnejše, kot so bile v lanskem poletju."