elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

nu
nu
8 28.06.2023 07:25:52

Zahteven test Olimpije: Tolić po tisti nesrečni panenki spet proti Olimpiji, na koncu so slavili ... (video)

Olimpija je na tretji pripravljalni tekmi pred novo sezono prvič izgubila.

Potem ko so v svoji uvodni pripravljalni tekmi pred začetkom nove sezone ugnali Radomlje in na drugem takšnem obračunu brez težav premagali avstrijskega tretjeligaša TWL Elektra, so Ljubljančani v torek v Avstriji odigrali še svoj tretji pripravljalni obračun. Doslej zagotovo najtežjega. Nasproti jim je stala ekipa serijskega slovaškega prvaka Slovana iz Bratislave. Olimpija je doživela poraz in na lastni koži občutila, kaj jih bo čakalo na evropskih preizkušnjah v novi sezoni, ko bodo zmaji lovili skupinski del enega od tekmovanj pod okriljem Uefe.

Portugalski strokovnjak Joao Henriques je proti slovaškemu prvaku zaigral z najmočnejšo enajsterico, pa tudi denimo Rui Pedro, ki bo v novi sezoni znova zagotovo eden najpomembnejših članov zeleno-belih, kar je bilo še posebno vidno včeraj, saj je bil Portugalec z naskokom najnevarnejši nogometaš Ljubljančanov v prvem polčasu. Imel je dva, tri zelo lepe strele, z enim od njih je zadel tudi vratnico. Na včerajšnji tekmi se je vnovič potrdilo tudi, kako zelo pomemben je za aktualne slovenske državne prvake Matevž Vidovšek, eden tistih ljubljanskih nogometašev, ki bi lahko poleti zapustil zmajevo gnezdo. Slovenski reprezentančni vratar je z nekaj odličnimi posredovanji preprečil višjo zmago Slovana iz Bratislave.

Tolić podal


Prvo tekmo je za slovaške prvake sicer odigral tudi donedavnega eden najboljših nogometašev Maribora Marko Tolić, ki je bil na tekmi z Ljubljančani izjemno motiviran. Kako tudi ne bi bil, ko pa je pred zgolj dobrim mesecem z zgrešeno »panenko« v zadnjih sekundah rednega dela pokalnega finala v Celju zapravil naslov Mariboru oziroma tlakoval pot do zmage Olimpije v podaljšku. Čeprav je odigral šele svojo prvo tekmo za Slovan, je Tolić igral sproščeno. Z nekaj lucidnimi podajami je navdušil, podpisal pa se je tudi pod asistenco za drugi gol Slovakov, potem ko je najprej žogo s sredine igrišča podal v protinapad, nato v polnem sprintu stekel v kazenski prostor zmajev, prejel podajo in z asistenco našel strelca drugega gola Zmrhala.

Še pred tem je za Slovake v polno meril robustni Abubakari. Če je bil Slovan v prvem polčasu veliko boljši tekmec, so bili zeleno-beli v nadaljevanju tekme dokaj enakovreden tekmec. Navsezadnje so drugi del – v katerem je Joao Henriques priložnost namenil rezervistom – celo dobili z 1:0, potem ko je ob koncu tekme po podaji najnovejše okrepitve Ljubljančanov, Jorgeja Silve, z lepim strelom v polno meril še en novinec Raul Florucz.

Nogometaši Olimpije so sicer tekmo začeli v postavi Vidovšek, Lasickas, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Doffo, Elšnik, Sešlar, Posavec, Rui Pedro in Admir Bistrić. Na klopi so sedeli in v nadaljevanju priložnost dobili Pintol, Mauricio, Karamatić, Ristić, Janković, Silva, Ni. Motika, Gavrić, Krefl, Ne. Motika, Florucz, Nukić, Pedro, Jakupović.

Značke: olimpija, slovan

Članki iz rubrike