Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

jože-mastnak Njena.si

Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože ...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

nu
nu
36 14.06.2023 19:04:23

Danes se je treningu Maribora pridružil Hilal Soudani: Z Josipom Iličićem morava ...

Grega Wernig
V ponedeljek je El Arabi Hilal Soudani podpisal pogodbo z Mariborom, danes pa je že v delovnem ritmu.

Najodmevnejša mariborska okrepitev za novo sezono je z novimi soigralci opravil prvi trening v Ljudskem vrtu in tudi aktivno začenja zgodbo v vijoličastem.
 
Ob prvi medijski obveznosti po prihodu in v daljšem klubskem intervjuju je prvi Alžirec v vijoličastem izpostavil: "Zelo sem vesel, da sem postal igralec Maribora, ki ga zaradi bližine poznam iz časov, ko sem igral za Dinamo in vem, da je velik klub. Ob prihodu se zahvaljujem vodstvu kluba za zaupanje. Upam, da nam bo uspela odlična sezona, v kateri bi postali prvaki in se borili za najodmevnejše dosežke na vseh frontah," je za klubsko spletno stran povedal Soudani.


Prihod v Maribor pomeni tudi vrnitev bližje drugemu domu. Med razloge, ki so dolgoletnega alžirskega reprezentanta z močnim odtisom v evropskem nogometu, usmerili proti mestu ob Dravi, velja uvrstiti tudi ponovno zbližanje z družino in prijatelji. "Ko sem odšel iz Dinama, sem pet let preživel v treh različnih državah. Znano je, da je Zagreb vmes postal moj drugi dom. Vesel sem, da sem nazaj. Maribor je blizu, tukaj se počutim kot doma. Lepo bo, da bom imel podporo mojih najbližjih tudi na tekmah. To bo zame le še dodaten motiv, da bom vedno na vrhunski ravni."

Na njegov prihod v Maribor je seveda vplival tudi Damir Krznar, s katerim se dobro poznata. Krznar zagovarja tezo, da nogometašev ne delimo po letih, ampak na kakovostne in manj kakovostne. “Moram biti iskren in poudariti, da leta ne pomenijo veliko. So samo številka. Nisem jaz edini v letih. Poznamo nogometaše na vrhunski ravni tudi pri starosti 38, 39 let. Pomembno je, kako treniraš, da delaš dobro in paziš nase. Z Damirjem Krznarjem, ki je bil moj trener v Dinamu, se dobro poznava in sva se veliko pogovarjala. Zahvaljujem se mu za zaupanje in se zavedam, da to moram povrniti na terenu. Rad bi pokazal sebi in vsem ostalim, da leta niso pomembna, obenem pa pomagal moštvu ter prispeval svoj delež. Profesionalec sem, skrbim za telo. Drugače ne bi mogel igrati toliko let na tej ravni in verjamem, da bom to potrdil tudi v Mariboru."

V moštvu se bo pridružil Josipu Iličiću, s katerim bi lahko tvorila 'ubijalski' dvojec. "Preden grem v nov klub, imam že ustaljeno navado, da najprej skušam pridobiti čim več informacij. Moja spoznanja, razumljivo, še niso povsem brezhibna, ampak poznam že soigralce po imenih, obraze sem si zapomnil s fotografij. Najbolj pa seveda poznam Josipa Iličića. Jasno je, da je Josip velik nogometaš in tukaj ni kaj dodati. Ogromno je napravil v svoji karieri, pokazal, kako velik igralec je v Atalanti, ligi prvakov, prav tako slovenski reprezentanci. Zdaj sva oba tukaj, da tudi z najinimi izkušnjami doprineseva ekipi. Tako kot preostali starejši igralci v slačilnici, mi smo tisti, ki moramo prevzeti glavni del bremena.”

Članki iz rubrike