Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
10.06.2023 10:03:32
Deli članek:

Prestopna bomba iz Ljudskega vrta! Prihaja nekdanji veliki zvezdnik Dinama!?

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani pripravljajo pravo prestopno bombo?

Vijoličasti so se včeraj zvečer zbrali na tradicionalni večerji pred začetkom priprav. Damir Krznar bo svoje varovance danes prvič popeljal na zelenico Ljudskega vrta. Na uvodni trening. Pod Kalvarijo so zabrneli motorji, Štajerci pa še čakajo prihod odmevnih okrepitev. Marko Šuler ima polne roke dela. Po naših informacijah pa so šestnajstkratni slovenski državni prvaki našli novo prestopno tarčo. Zelo odmevno prestopno tarčo, katere prihod je povsem izvedljiv. Maribor želi Hilala Soudanija, nekdanjega zvezdnika zagrebškega Dinama in dolgoletnega alžirskega reprezentanta.

Profimedia

Čeprav šteje že 35 let, je El Arabi Hilal Soudani še vedno izjemen nogometaš. Nekdo, ki bi v slovenski ligi delal razliko. Nekdo, ki bi delal razliko tudi v kakšni močnejši ligi od slovenske. Recimo hrvaški, v kateri je svojčas v dresu Dinama pet let igral tako zelo uspešno, da je za mnoge najboljši tujec v zgodovini prve lige naših južnih sosedov. Ali pa vsaj najboljši tujec v zgodovini Dinama. Izkušeni Alžirec, ki se najbolje znajde na položaju desnega krilnega nogometaša, lahko pa igra tudi v konici napada ali takoj za napadalcem, je eden tistih nogometašev, ki bi bili za Maribor v običajnih okoliščinah nedosegljivi. Besedna zveza, s katero tako zelo rad operira Marko Šuler in ki se je v primeru športnega direktorja vijoličastih večkrat izkazala za povsem zgrešeno, je tokrat povsem na mestu. El Arabi Hilal Soudani bi bil v običajnih okoliščinah za Maribor nedosegljiv. Kako pa je nenadoma postal dosegljiv? Zelo preprosto. Alžirec, čigar kariera se počasi bliža koncu – hrvaški viri blizu igralca so nam zagotovili, da je še vedno odlično fizično pripravljen in je v njem še vsaj za dve sezoni goriva –, je zelo čustveno navezan na Zagreb. Tam živi njegov mlajši brat, tam bi rad po karieri živel tudi sam. In ker je njegova soproga noseča, je napočil pravi čas, da se Soudani vrne tja, kjer je preživel svoje najlepše trenutke – v Zagreb. Ali vsaj v njegovo neposredno bližino, pri čemer dobrih 100 kilometrov oddaljeni Maribor vsekakor spada v njegovo bližino. Vprašajte Damirja Krznarja, Mihaela Mikića ali Marka Tolića …

VSE O MOREBITNEM PRIHODU SOUDANIJA V MARIBOR SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE DOSEGLJIVA TUDI NA TRAFIKA24.SI.