900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 30.05.2023 09:30:34

Razkrivamo, koliko bi morala odšteti Mura, da bi lahko zadržala Mirlinda Dakuja! Bodo plačali Celjani?

alesfevzer.com
Kosovski napadalec v središču pozornosti.

Celjani imajo v svojih vrstah kar nekaj tržno zanimivih igralcev, najbolj vroč grof ta hip je gotovo Charles Ikwuemesi. Znašel se je v beležkah oglednikov številnih klubov, prišlo naj bi tudi že nekaj mamljivih ponudb, vendar do zdaj ni bilo takšne, ki bi zadovoljila apetite celjskega prvoligaša. Toda odhod 21-letnega Nigerijca se vendarle zdi dokaj verjeten, navsezadnje tudi zato, ker naj bi bila takšna želja igralca.

In tudi zaradi tega je v nogometnih krogih na sončni strani Alp vse več ugibanj o tem, kdo bi ga utegnil naslediti. V zadnjih dneh se najpogosteje omenja Mirlind Daku, ki je končal svoje poslanstvo v Fazaneriji, kjer je imel status posojenega igralca Osijeka. Se bo vrnil v hrvaškega prvoligaša, ki bo v novo sezono vstopil na novem, čudovitem stadionu? Čeprav trener Stjepan Tomas hvali učinek odličnega kosovskega napadalca na sončni strani Alp, bi se takšen scenarij najbrž lahko uresničil le v primeru, če bi s Slavonci podpisal novo pogodbo. Zdajšnja bi mu potekla čez eno leto, kar je seveda skrajni čas za prodajo. Ko je blestel v dresu Mure, smo pisali o tem, da bi lahko Sobočani aktivirali odkupno klavzulo, toda bila je odločno previsoka, da bi si jo lahko privoščili. Znašala je kar 1,5 milijona evrov in skoraj gotovo bo to »izklicna cena« tudi za vse, ki bi želeli 25-letnega strelca.
Celjani premorejo finančne kapacitete, da bi takšno odškodnino lahko plačali, vendar ostaja negotovo, ali bi to hoteli storiti. Sicer se sliši preprosto, da bi bila to investicija, v katero bi vložili nadomestilo, ki bi ga dobili za (morebitno) prodajo Charlsa Ikwuemesija, vendar je prav tako res, da bi lastniki radi tudi kaj zaslužili, poslovati želijo z dobičkom. Toda sodelovanje Celjanov in Mirlinda Dakuja bi se vsekakor lahko zgodilo, čeprav se zdi, da je v tem trenutku kljub vsemu še precej oddaljeno. Tudi zaradi volje igralca, ki bi rad naredil korak naprej in se preizkusil v kakšni močnejši ligi. V prejšnjih mesecih se je govorilo o možnosti odhoda v ameriško MLS, omenjali sta se selitvi na Norveško in v Nemčijo, najbolj pa je v zimskem prestopnem roku nedvomno odmevalo, da naj bi ga v svoje vrste želela privabiti Celta Vigo. A roko na srce, to ni bilo izvedljivo, saj Španija ne priznava Kosova in Mirlind Daku s kosovskim potnim listom sploh ne bi mogel pripotovati v državo. Zaradi tovrstnih zapletov je medtem pridobil albanskega in iz krogov blizu igralca prihajajo informacije, da naj bi spet imel možnost odhoda na Pirenejski polotok; tokrat se šušlja o Cadizu.
Takšno je trenutno stanje, seveda pa smo se že navadili, da se v nogometu stvari lahko spremenijo čez noč, zato nikakor ne gre izključiti, da bi se naposled vse skupaj vendarle lahko 'poklopilo' tudi tako, da bi 25-letni kosovski napadalec postal močno orožje Celjanov ...

Članki iz rubrike