Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.05.2023 11:30:27
Deli članek:

Bogatinov pojasnil, zakaj je v obraz udaril Ibričića: Včasih je treba uporabiti tudi silo ...

Ob koncu tekme med Radomljami in Domžalami je prišlo do incidenta.

V zadnjem krogu slovenskega državnega prvenstva sta se med seboj pomerila lokalna rival Radomlje in Domžale. Na tekmi, ki je bila pomembna predvsem za četo Simona Rožmana, ki se je borila za uvrstitev v Evropo - in si jo na koncu tudi prislužila, čeprav je izgubila od Radomelj, a so izgubili tudi Koprčani na dvoboju z Muro -, je prišlo do incidenta. 

Ob koncu tekme sta se namreč v vročo debato zapletla trener Radomelj Oliver Bogatinov in športni direktor Domžal Senijad Ibričić. Prišlo je celo do fizičnega kontakta, Bogatinov je namreč v obraz udaril Ibričića. Nastal je kaos, ki se je po nekaj minutah umiril, Bogatinov pa si je prislužil rdeč karton. 

Po koncu tekme smo se pogovarjali s sicer vedno mirnim Oliverjem Bogatinovim, ki je proti Domžalam presenetljivo eksplodiral. "Še vedno sem miren, reakcija je bila popolnoma zavestna. To, da sem miren, ne pomeni, da lahko po tebi skačejo, te žalijo in te teptajo. Moj odziv ne pomeni, da nisi miren, ampak da znaš vrniti na način, da opozoriš, da to, kar nekdo drug dela, mogoče ni okej. Gre za neko recipročnost. Ali je to pretirano, jaz mislim, da ni. Če je to vzgojno za mlade fante, mislim, da ni. Lahko se opravičim, bi pa še enkrat naredil isto, ko bi mi nekdo vse to povedal v obraz," je s svojim odzivom presenetil trener Radomelj. 

Hitro po incidentu so se strasti umirile, Bogatinov in Ibričić sta se kasneje celo povsem normalno pogovarjala. "Zelo ga spoštujem in tudi po tekmi sem rekel, da nimam nobenih težav, zavestno sem se odzval na njegovo provokacijo," je še dejal Bogatinov. 

In na vprašanje, ali se boji kazni, odvrnil: "Ne, kazen za to sprejmem mirne duše, ker mislim, da je to mogoče tudi lahko vzor za to današnjo družbo. Mislimo, da nasilneže lahko umirimo s pogovorom, ampak sam mislim, da je včasih treba uporabiti tudi silo."