blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

žl
žl
1 03.05.2023 21:20:09

Napadalec Olimpije brutalno iskreno! Mustafa Nukić razkril, komu in zakaj je namenil 'slavje' ob zadetku!

alesfevzer.com
"To je stvar mene in trenerja, te stvari ostanejo med nama, a na koncu nisva pomembna ne jaz in ne on. Pomembna je samo Olimpija in za njeno dobro se je treba vedno žrtvovati."

Pričakovati je bilo, da bo Albert Riera pred sobotnim finalom pokalnega tekmovanja močno prevetril zasedbo za srečanje z Radomljani. Ker se je termin srečanja ob Kamniški Bistrici prekrival s ključnim večnim derbijem v kadetski in mladinski konkurenci, je bilo hkrati bolj ali manj jasno, da bo Majorčan računal le na svoj ustaljeni kader. Dejstvo, da je v tej začetni enajsterici manjše presenečenje predstavljala tudi vrnitev Mustafe Nukića, pove vse o tem, kakšna je bila v zadnjem obdobju minutaža talismana ljubljanskega kluba. Napadalcu Olimpije je mesto od prve minute na prvenstveni tekmi pripadlo prvič po 22. februarju, ko je v celoti odigral domače srečanje z Gorico. Od takrat je dobil priložnost le še dvakrat; tako na obračunu z Muro kot z Bravom mu je Riera dodelil po 10 minut igre, vse od zadnjega gostovanja v Spodnji Šiški pa 32-letnega Ljubljančana sploh ni bilo v kadru zeleno-belih.


A v vsem tem času je Nukić ostal gospod. Kakršenkoli je že bil njegov status in kakršnikoli so že bili razlogi, da je bila njegova vloga predvsem v spomladanskem delu precej drugačna, kot smo je bili vajeni, je ljubljenec ljubljanskega občinstva ostal profesionalec in pokazal, da je zanj na prvem mestu vedno uspeh ekipe in Olimpije. Na igrišču, na klopi ali na tribuni. Da tega odnosa v drugačni vlogi ni izgubil in da se po doseženem zadetku v Domžalah ni »spozabil«, je potrdil tudi s pojasnilom po tekmi z Radomljami.

»Moj zadetek in moja gestikulacija po doseženem zadetku sta bila namenjena kameri, ki pa je bila na žalost postavljena zraven trenerja. Nikakor nisem želel ničesar sporočiti trenerju, temveč vsem dvomljivcem in vsem tistim, ki so v zadnjih treh mesecih napisali marsikatero laž o razlogih, zakaj ne igram. To je stvar mene in trenerja, te stvari ostanejo med nama, a na koncu nisva pomembna ne jaz in ne on. Pomembna je samo Olimpija in za njeno dobro se je treba vedno žrtvovati. Moji cilji v tej sezoni niso bili nikoli individualni, želim si samo tega, da osvojimo dvojno krono. Želim si, da je ekipa močna in motivirana, da to soboto zaključimo na pravi način, potem pa bomo šli naprej,« je ob Kamniški Bistrici povedal Nukić.

Članki iz rubrike