Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.05.2023 00:51:20
Deli članek:

Albert Riera je upal na koprski špalir, toda zgodilo se je, kar se bržčas ni še nikoli nikjer ...

alesfevzer.com

Dvoboj zmajev in kanarčkov v Stožicah, ki se je razpletel z domačo zmago s 3:2, je imel zanimiv uvod.

Potem ko so si na večnem derbiju zagotovili naslov prvaka, je nogometaše Olimpije na naslednjem gostovanju v mestu vrtnic pred tekmo dočakal špalir domače zasedbe, s katero so Goričani čestitali šampionom. To je zdaj tudi na sončni strani Alp že stalna praksam strateg zmajev pa je pred spopadom s Koprom na glas razmišljal o tem, da bi moral biti takšen uvod v vsako preizkušnjo do konca prvenstva.

"Spoštujem, kar je za nas naredila Gorica. Spraševal sem, ali je špalir tukaj navada. Resnično cenim to, da ekipa Gorice s tem ni imela nobenih težav. Upam, da bodo temu vzoru do konca sezone sledile tudi preostale ekipe. Ne zdi se mi prav, da bi to storil samo prvi nasprotnik po osvojitvi naslova, gre za spoštovanje do prvakov. Vedno pravim, da se moramo zgledovati po najboljših, in v najmočnejših ligah je navada takšna, da špalir prvakom postavijo vse ekipe. Četudi moštvo osvoji naslov 10 krogov pred koncem sezone. Če kdo tega ne bo storil, je to zame pomanjkanje spoštovanja," je pred dvobojem z zasedbo z Bonifike v pogovoru za Ekipo SN povedal Albert Riera.

Pred nedeljsko tekmo s Koprom, ki so ga v Stožicah premagali s 3:2, so nogometaši Olimpije na zelenico sicer odšli skozi špalir, ampak 'predstava' ni bila takšna, kot so jo pričakovali. Kanarčki ga namreč niso postavili, temveč so s sodniki iz 'tunela' takoj odšli na zelenico, zato so gostitelji posegli po alternativni rešitvi. Za špalir so poskrbeli kar sami, uprizorili so ga domači igralci, ki so dvoboj začeli na klopi za rezervne igralce, člani strokovnega vodstva na čelu z Albertom Riero in ostalo osebje ter pobiralci žog. Res nenavadno. Ne pomnimo, da bi se kaj podobnega kjerkoli že pripetilo, toda po vsem, kar se je dogajalo po zadnjem medsebojnem obračunu v Slovenski Istri, takšen odziv kanarčkov večine vendarle ni presenetil. Komentarji pa so seveda takšni in drugačni ...

alesfevzer.com

alesfevzer.com

alesfevzer.com