sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 30.04.2023 16:58:16

Kakšna drama v Sežani! Razplet derbija je močno vplival na boj za obstanek! Stvari so po novem take!

Martin Metelko
V 33. krogu domačega prvenstva sta se moštvi Tabora in Radomelj udarili v boju za obstanek. Po zgodnjem vodstvu Tabora se je dvoboj končal z zmago Radomelj. Bilo je 1:2 (1:0).

Mlinarji so v Sežano odšli z mislijo, da bi si z osvojeno točko tudi matematično že zagotovili obstanek, kar je v soboto z zmago v Murski Soboti uspelo že Bravu. Po prvem polčasu jim ni dobro kazalo, rdeče-črni so z zadetkom Marasovića v 11. minuti povedli, tak rezultat pa je na semaforju ostal vse do 75. minute, ko je v polno meril Sokler. Napadalec Radomelj je v igro vstopil zgolj nekaj trenutkov pred tem.

Sledil pa je dokončen preobrat gostov, ki so v 95. minuti z golom kronali zadnjo akcijo na tekmi. Po podaji s kota je v kazenskem prostoru najvišje skočil Uroš Korun in zadel za končnih 1:2. Omenimo lahko, da je zgolj nekaj sekund pred tem na nasprotni strani Briški zadel vratnico.

To pomeni, da bomo v zadnjih treh krogih videli zgolj še dvoboj za deveto mesto in igranje dodatnih tekem za popolnitev lige. V njem bosta sodelovala Gorica in Tabor, štirikratni prvaki imajo dve točki več od Sežancev, omenimo pa lahko, da bi odločilen utegnil biti prav medsebojni obračun teh tekmecev, ki se bosta v zadnjem krogu udarila v Novi Gorici. Radomlje so sedme, imajo pa točko več od osmega Brava.

Sicer pa so Sežanci do prednosti prišli v 11. minuti, ko je Sacha Marasović prodiral po desni strani kazenskega prostora in nato z lepo odmerjenim diagonalnim strelom premagal Emila Velića.

V 13. minuti so imeli Kraševci novo izjemno priložnost za podvojitev prednosti, vendar je Fahd Ndzengue zadel vratnico, potem ko je prišel sam pred Velića. Tudi v naslednjih minutah so si domači priigrali še nekaj obetavnih akcij, toda Radomljani so nato vzpostavili ravnotežje in tudi prevzeli pobudo.

V 28. minuti so imeli dotlej svojo najlepšo priložnost, ko je bil Filip Čuić pred vrati Tabora, vendar mu ni uspelo poslati žoge mimo Jana Koprivca. Pri Taboru je malce pozneje premalo natančno meril Jakoslav Stanković, v 35. minuti pa je Mario Čuić zadel prečko. Tudi v končnici polčasa je bilo še nekaj (pol)priložnosti, ki pa niso prinesle spremembe izida.

V 60. minuti je spet povsem sam pred Velića prišel Ndzengue, zmagovalec pa je bil radomeljski vratar. Ta je bil uspešnejši tudi od Adriana Zeljkovića, ki je poskusil v 72. minuti. Dve minuti pozneje pa so Radomlje izenačile. Le nekaj sekund po vstopu v igro je z glavo zadel neovirani Ester Sokler, ki je tako dosegel svoj deveti zadetek sezone.

Sokler bi lahko v 78. minuti poskrbel še za preobrat, vendar je takrat z glavo, spet je podal Madžid Šošić, malce zgrešil cilj. Do konca sta ekipi nato kazali previdnejšo igro brez pravih priložnosti. Je pa v 94. minuti imel Mihael Briški izjemno priložnost za domače, vendar je malce z desne strani zadel vratnico. Še več, nekaj sekund pred koncem tekme so domači ostali praznih rok, saj je v 96. minuti Uroš Korun z glavo zadel za slavje gostov z 2:1.

Tabor - Radomlje 1:2 (1:0)
* Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Mertik, Herženjak, Kranjc.
* Strelci: 1:0 Marasović (11.), 1:1 Sokler (74.), 1:2 Korun (90.+6.).
* Tabor: Koprivec, Stanković, Halilović (od 56. Kouao), Kaleba, Ovsenek, Briški, Ad. Zeljković, Marasović, Korošec (od 79. Tolić), Ndzengue (od 83. Al. Zeljković), Šušnjara (od 83. Seliškar).
* Radomlje: Velić, Marković (od 64. Gnjatić), Dobrovoljc, Korun, Hrvoj, Ouro (od 87. Zulić), M. Čuić, N'Landu, Cerar (od 73. Sever), Šošić, F. Čuić (od 73. Sokler).
* Rumeni kartoni: Halilović, Ad. Zeljković, Šušnjara; M. Čuić, Gnjatić.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike