elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

STA
STA
0 16.04.2023 21:58:26

Kapetan Olimpije: "Zdaj ni več dvoma, kdo je gospodar letos v Sloveniji"

Luka Vovk
Kaj so po derbiju povedali nekateri glavni akterji.

Albert Riera, trener Olimpije: "Ponosen, je verjetno beseda za to skupino igralcev. Pred sezono ne bi mogli prositi za več. Bila je posebna tekma, prva priložnost, da lahko osvojimo naslov. In to proti komu? Večnemu rivalu na derbiju. Dve najboljši ekipi, to ne pravim samo jaz, to pravijo lestvica, številke. Dober nasprotnik. Če opišem tekmo, to je nekaj, kar Olimpija počne to sezono. Zmagali smo 2:0 in tekmo končali z žogo v posesti. Za mene, ko govorimo o nogometu, potrebuješ žogo. Da premagaš nasprotnika, potrebuješ žogo, da si boljši od nasprotnika, potrebuješ žogo. In zdaj mogoče razumete zakaj. Ko govorim, kako je treba igrati, je to zelo pomembno. Ker si bližje zmagi na tekmi. Ponavljam, 2:0 in končali z žogo. Ker igramo samo z eno žogo, pomeni da nasprotnik nima žoge. Tako da se še vedno lahko braniš z žogo. Zato sem rekel to besedo, ponosen, ker te igralci verjamejo v tak način igre."

Timi Max Elšnik, kapetan Olimpije: "Počutje je trenutno izjemno. Zdaj je toliko adrenalina, sreče, veselja, da se je v bistvu težko zbrati in komentirati tekmo. Cilj je dosežen. Kot sem že prej izjavil, se ti verjetno enkrat v življenju ponudi takšna priložnost, da doma proti največjemu tekmecu lahko osvojiš prvenstvo. Enostavno tega nismo smeli izpustiti iz rok. Besede, ki smo si jih podali pred tekmo, so bile predvsem zrelost in mirnost. Karkoli se zgodi moramo ostati skupaj, kompaktni. V prvem polčasu ne moreš dobiti tekme, lahko jo samo izgubiš. Maribor je imel pobudo prvih deset, petnajst minut, ampak nas to nekako ni vrglo iz tira. Kasneje smo mi začeli vedno bolj prevladovati. Zadetek Davida nam je absolutno dal veter v jadra in potem je bilo lažje nadzorovati srečanje. Drugi polčas pa so me iz tabora Maribora malo presenetili. Pričakoval sem povsem drugačno reakcijo, da nas poskušajo stisniti, da nas poskušajo narediti živčne, nervozne, da nas provocirajo. Oni so se pa povlekli na svojo polovico in čakali, ampak vsi vemo, da nam to ustreza, da nas nasprotnik čaka, ker potem najlažje držimo žogo. Izkoristili smo ponujeno. Če bi želeli, vsaj tak sem imel občutek na igrišču, bi lahko 45 minut v drugem polčasu držali žogo in tako srečanje pripeljali do konca. Vseeno smo strmeli k drugemu zadetku, na koncu nam je tudi uspelo, bili smo tudi blizu tretjega, medtem ko se na drugi strani nismo počutili preveč ogrožene. Tri zmage letos proti njim, mislim da zdaj ni več dvoma, kdo je gospodar letos v Sloveniji. Naslov je končno po petih letih spet v Ljubljani. Nagrada za mesto, župana, klub, za navijače, ki so se danes res odlično pripravili. Atmosfera je bila neverjetna, na nivoju evropskega nogometa. Za take tekme se živi. Čim več takšnih srečanj potrebuje slovenski nogomet.



Damir Krznar, trener Maribora: "No, najprej se bom pridružil čestitkam Olimpiji za eno dobro partijo, tekmo in osvojeni naslov. Kar se tiče tekme, dva različna polčasa. Kar se tiče nas, smo začeli zelo dobro prve pol ure. Mislim, da nas je ta prvi gol presekal. Ni nam ostalo drugega, kot da tvegamo. Težko se je odpreti proti Olimpiji. V drugi polčas smo krenili tako, da smo jih pet, deset minut še čakali, potem smo začeli tvegati, dvignili dva igralca visoko, poskušali smo s presingom. Preprosto so imeli preveč časa, nismo uspeli zapreti vseh medprostorov, lukenj. Lahko rečem, da je bil drugi polčas z naše strani precej slab."

Sven Šoštarič Karič, nogometaš Maribora: "Tako kot je povedal že trener, smo prvih 30 minut imeli svoje priložnosti, bili boljša ekipa, imeli vse pod nadzorom. Potem pa kar iz nekega razloga nismo več igrali te svoje igre. Nismo nam dobesedno uspelo podati dvakrat in samozavest smo dali Olimpiji. Potem pa na koncu polčasa lep gol, kaj naj rečem. Takšna ekipa kot smo mi, si tega ne sme dopustiti. Moramo stati boljše, poskušati vse narediti, da ne dobimo takšnih golov. Žal nas je to drago stalo."

Značke: nogomet, dp, izjava

Članki iz rubrike