sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Ekipa SN
Ekipa SN
8 28.02.2023 08:44:41

Bo Vipotnik novi rekorder Maribora? Dinamo ga podrobno spremlja, govora tudi o veliki kupčiji!

Grega Wernig
Pa smo spet pri njem. Žan Vipotnik je brez dvoma prvo ime zaključka jesenskega dela sezone in začetka spomladanskega. Četudi bi želeli, ne moremo nehati govoriti in pisati o mariborskem napadalcu, ki iz kroga v krog potrjuje svoj velik talent. Z vsako mariborsko tekmo njegova cena zraste za nekaj sto tisočakov, 20-letnik pa lastnoročno skrbi, da je soj žarometov ves čas usmerjen vanj. Tudi proti Celju se je vpisal med strelce. Zdaj je že pri 14 prvenstvenih golih v sezoni, s čimer je sam na vrhu lestvice strelcev z lepo prednostjo pred Mirlindom Dakujem. Seznam klubov, ki si želijo v svojih vrstah videti mariborskega napadalca, je vse širši, med kandidati pa naj bi bil tudi zagrebški Dinamo.

Minuli teden je Maribor odigral dve tekmi, na obeh je Vipotnik seveda zadel. Najprej je s svojim golom preprečil tretjo zmago Domžal nad vijoličastimi v letošnji sezoni. "Mogoče se v tem trenutku res zdi tako. Čestitke Žanu, je v fantastični formi. Vsako situacijo, ki jo ima, izkoristi. Mogoče bi lahko tudi tako gledali. Vseeno pa sem si želel, da pogumno igramo proti takšni ekipi, kot je Maribor. Uspelo nam je. Zadovoljni smo," je po tekmi ob Kamniški Bistrici na vprašanje o tem, ali so tokrat Domžale brez zmage ostale zaradi izjemne forme Žana Vipotnika, dejal strateg rumenih Simon Rožman.

Slednji je bil pravzaprav prvi, ki je Vipotniku pri Mariboru dal priložnost. Dokler ni v klub prišel Ognjen Mudrinski, je bil mladi slovenski reprezentant prva Rožmanova opcija v konici napada. "Če ne bi verjeli vanj, ga zagotovo ne bi dali v igro. Že takrat je kazal tisto, kar je zdaj eskaliralo. Takrat še ni bil njegov trenutek. Z mladimi igralci moraš biti potrpežljiv, ga usmerjati v pravo smer. Mu dati podporo, še posebno v konkurenci, ki vlada v Mariboru, ga je treba podpreti. Vesel sem zanj. Prepričan sem, da če ne že zdaj, mu bo v zelo kratkem roku uspel korak naprej v njegovi karieri, kar si vsi trenerji, ko razvijamo igralce, tudi želimo," je svojega nekdanjega varovanca pohvalil Rožman, ki je Vipotnika opisal z naslednjimi besedami: "Eksekutor. Igralec kazenskega prostora. Zdaj je naredil velik napredek tudi v igri. Ogromno prihaja po žogo, razigrava. Tukaj me je celo presenetil. Ker je bil večinoma igralec kazenskega prostora. Tisti, ki na koncu poliže smetano ob dobri igri ekipe. Zdaj sodeluje tudi v igri. Razvija se v izvrstnega napadalca."


Iz Maribora bo odšel v rekordnem transferju
Tri dni po tem, ko je s svojim golom Mariboru prinesel točko v Domžalah, se je Vipotnik med strelce vpisal tudi na velikem štajerskem derbiju. Izkoristil je fenomenalno podajo v nedeljo nezaustavljivega Ivana Brnića, ki je smešil slovenskega reprezentanta Žana Karničnika. Po koncu tekme s Celjem je na novinarsko konferenco prišel Mihael Mikić, pomočnik Damirja Krznarja, ki je na vsa novinarska vprašanja odgovarjal zelo neposredno.

VEČ O ZANIMANJU DINAMA ZA VROČEGA VIPOTNIKA, CENI IN KUPČIJI, KI BI VKLJUČEVALA ŠE ENEGA POMEMBNEGA ČLANA MARIBORA, SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: vipotnik, maribor

Članki iz rubrike