Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 08.02.2023 14:20:59

Prestopna bomba: Maribor tik pred tem, da v klub pripelje tega odličnega napadalca!

Grega Wernig
Prestopni rok se v Sloveniji konča čez točno teden dni, vijoličasti pa bodo kot vse kaže tik pred koncem dobili veliko okrepitev za spomladanski del sezone.

Ni skrivnost, da se Mariborčani želijo pred spomladanskim delom sezone okrepiti še z enim napadalcem, potem ko so po odhodu Roka Baturine ostali na zgolj Žanu Vipotniku in Roku Sirku. Športni direktor vijoličastih Marko Šuler je sicer v zadnjih dneh nekajkrat spremenil svoje trditve, najprej ob odhodu Baturine dejal, da bo Maribor v svoje vrste zagotovo pripeljal novega napadalca ali celo dva, če Žan Vipotnik odide. Nato je dejal, da nov napadalec ni nuja, saj da lahko na tem položaju igra tudi Josip Iličić in da je v kadru tudi Rok Sirk ter da bo nov napadalec nuja zgolj v primeru, da Vipotnik odide. 

A po naših informacijah je trenerski štab, na čelu s šefom stroke Damirjem Krznarjem vztrajal, da Maribor nujno potrebuje še enega napadalca in Marko Šuler ga je uspel najti. Kot nam je uspelo izvedeti je tik pred podpisom pogodbe z vijoličastimi 24-letni Avstrijec Arnel Jakupović, ki je sicer še vedno polnopravni član Domžal, toda pri rumeni družini se je znašel na stranskem tiru. Jakupoviću poleti poteče pogodba z Domžalami in poleti bi lahko prosto izbiral novega delodajalca, toda kot vse kaže ga bo našel že v zimskem prestopnem roku. 

jakupovic
alesfevzer.com
Naši viri trdijo, da so pogovori med Mariborom in Domžalami za prestop Jakupovića že v nadaljevalni fazi, da do dogovora sicer še ni prišlo, a da manjkajo pravzaprav zgolj še malenkosti. Arnel Jakupović bi tako lahko že danes ali jutri postal novi član Maribora. V Domžalah je sicer Jakupović največkrat igral na desnem krilnem položaju, toda trenerji so ga včasih postavili tudi v konico napada, kjer nekdanji nogometaš Sturma, Empolija, dunajske Austrie, v mlajših selekcijah pa tudi Juventusa in Middlesbrougha, tudi najraje igra. 


Damir Krznar bo tako pred nadaljevanjem sezone dobil zelo pomembno okrepitev, Jakupovića krasi predvsem fantastična levica, s katero izjemno izvaja prekinitve. Doslej je v dresu Domžal v prvenstvu odigral 109 tekem in zabil 32 golov ter prispeval še 16 asistenc. V tej sezoni je na 20 tekmah zabil dva gola in dodal 8 asistenc, s tem dosežkom je trenutno tudi drugi asistent lige (skupaj z Rokom Kronavetrom), zbral je eno asistenco manj od svojega kot vse kaže novega soigralca Marka Tolića.

Članki iz rubrike